Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prototyp nového extrémneho športovca v modelovom programe britskej prémiovej značky sa prvý raz predstaví verejnosti v rámci sprievodného programu pred pretekmi 24 Hours Nürburgring — Sériové vozidlo príde na trh v roku 2020 v sérii limitovanej na 3 000 kusov.

Priaznivci motoršportu z celého sveta budú tento víkend intenzívne sledovať 24-hodinové preteky na okruhu Nürburgring. V rámci sprievodného programu pred pretekmi tradičného vytrvalostného podujatia so začiatkom 22. júna 2019 popoludní, uvidia vozidlo, ktoré už demonštrovalo absolútny špičkový výkon v súboji s časom a s výzvami tejto náročnej trate. Nové MINI John Cooper Works GP aktuálne uzatvára testovací program na legendárnej Severnej slučke okruhu Nürburgring. Napriek tomu, že do začiatku predaja v roku 2020 ešte zostáva dosť času, už teraz dokázalo nové extrémne športové vozidlo v ponuke britskej prémiovej značky dosiahnuť časy, ktoré sú na kolo takmer o pol minúty lepšie než rekordné výsledky jeho predchodcu. Počas 24-hodinových pretekov prerušia konštruktéri spoločností MINI a John Cooper Works testovací program a zamaskovaný prototyp nového modelu MINI John Cooper Works GP prvý raz predstavia verejnosti.

Nový model MINI John Cooper Works GP sa začne vyrábať na budúci rok v sérii limitovanej na 3 000 kusov. S vysoko výkonným motorom, špeciálnym podvozkom upraveným na základe pretekárskych skúseností spoločnosti John Cooper Works, s odľahčenou konštrukciou a s precízne nastavenými aerodynamickými vlastnosťami stanovuje nové meradlá v segmente malých vozidiel. Dôkazom, že novinka od MINI ponúkne extrémnu zábavu za volantom a posúva ju na úplne novú úroveň, je aj to, že už počas aktuálneho testovania a nastavovania dosahuje výnimočné časy. Predchodca stanovil časom 8 minút a 23 sekúnd nové merítka na Severnej slučke okruhu Nürburgring. Prototyp nového MINI John Cooper Works GP prešiel cez okruh s prezývkou Zelené peklo už za menej ako 8 minút. A to sa testovací program ešte neskončil.

Prototyp nového MINI John Cooper Works GP nebude počas predvádzacej jazdy na okruhu Nürburgring tlačiť na limity, no ani pri pokojnejšej jazde neschová svoj obrovský športový potenciál. Výkon viac ako 220 kW (300 k) zo 4-valcového motora prepĺňaného technológiou MINI TwinPower Turbo skrytý pod kapotou, vytvára prísľub vzrušujúcej jazdy a príťažlivého zvuku. Doširoka otvorené nasávacie otvory, veľké disky kolies z ľahkých zliatin, nápadné tvary predného aj zadného nárazníka a výrazný strešný spojler vytvárajú neprehliadnuteľné prvky, ktoré naznačujú vysoký výkon. A to aj napriek maskovaniu, ktoré si vyžiadalo testovanie.

Priaznivci pretekov sa na okruhu Nürburgring môžu tešiť aj na tri generácie pretekárskych šperkov značky MINI. Prototyp nového modelu MINI John Cooper Works GP sa na trať dostane v sprievode svojho priameho predchodcu a modelu MINI Cooper S v úprave John Cooper Works GP Kit z roku 2006. Tieto dve špičkové športové vozidlá, každé vyrobené v limitovanom počte 2 000 kusov, vyjadrovali už od začiatku čistokrvnú pretekársku vášeň a rýchlo sa stali vyhľadávanými zberateľskými kúskami. Ich fascinujúci charakter vychádza z idey využitia športových génov MINI a ich úpravy do podoby špičkového športovca nekompromisne zameraného na extrémne potešenie z jazdy. Tento prístup posúva na maximálnu úroveň aj nový model MINI John Cooper Works GP.

Značky: