Dnes sa na Fakulte informatiky a informačných technológií STU v Bratislave uskutoční 12. ročník študentskej vedeckej konferencie IIT.SRC 2016.

Fórum sa sústredí na jedinečné študentské projekty v oblasti informatiky a informačných technológií s cieľom, prezentovať výsledky študentov na všetkých troch stupňoch štúdia.

IIT.SRC v Bratislave sa už tradične začína prednáškou významnej osobnosti v IT, ktorou tento rok je profesorka Technickej Univerzity vo Viedni Geraldina Fitzpatricková. Rodená Austrálčanka sa vo svojej vedeckej a výskumnej činnosti venuje sociálnej interakcii a spolupráci, čo prišlo s požiadavkou, aby informačné technológie slúžili potrebám ľudí a zvyšovali ich životnú úroveň. Profesorka  Fitzpatricková sa špeciálne venuje technológiám bez hraníc, ktoré pomáhajú v zdravotníctve, domácnostiach a slúžia špecifickým používateľom IT, ako napríklad seniorom alebo ľuďom so zdravotným postihnutím a deťom.

dekanka FIIT Mária Bieliková a vzácny hosť z Technickej univerzity vo Viedni, prof. Geraldina Fitzpatricková_web2016_3_nowat

Súčasťou programu jednodňovej konferencie je napríklad prehliadka tímových projektov TP Cup 2016, výstava najlepších fotiek súťaže FIITAPIXEL, simulovaný robotický futbal RoboCup, a tiež celoslovenské podujatie pre dievčatá zo stredných škôl, tretí ročník Girl´s Day.

IIT.SRC_1_nowat

Girl´s Day je celosvetové podujatie, ku ktorému sa Slovensko pridáva od roku 2014. Cieľom tento iniciatívy je podporiť  ženy v IT oblasti a prezentovať informatiku ako zaujímavý študijný program – perspektívny a atraktívny aj pre dievčatá. Práve v tomto čase si viac ako 16 krajín na celom svete pripomína Deň žien v informačno-komunikačných technológiách. Dodnes sa podujatia zúčastnilo viac ako 1,5 milióna dievčat.

Girl´s Day 1_web2016_3_nowat

Girl´s Day na Slovensku organizuje občianske združenie Aj TY v IT pod záštitou prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku. Tohto ročníka sa zúčastní 108 škôl v takmer 60 mestách a najmä, 910 dievčat.

IIT.SRC_3_nowat

Značky: