Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) sa spája s Všeobecnou zdravotnou poisťovňou (VšZP) v unikátnom projekte, ktorý cestujúcim ponúka možnosť spojiť príjemnú cestu vlakom s aktivitami zameranými na podporu zdravia. V rámci projektu „Vlak pre zdravie“ môžu cestujúci v expresných vlakoch Ex 603 (Bratislava hl. st. 7:27 – Košice 12:53) a Ex 610 (Košice 15:07 – Bratislava hl. st. 20:33) absolvovať preventívne zdravotné vyšetrenia a poradenstvo priamo v spoločenskom vozni.

Najbližšia jazda sa uskutoční v piatok 16. augusta a projekt bude pokračovať vždy v piatky a nedele až do polovice septembra. Vďaka tejto iniciatíve ZSSK prináša zdravotnú starostlivosť priamo do vlakov, čím umožňuje cestujúcim venovať sa prevencii a získať cenné rady o svojom zdraví jednoducho a pohodlne počas cesty.

Cestujúci budú mať možnosť nechať si odmerať krvný tlak, pomer tukov a svalov v tele, podiel kyslíka, cholesterolu a kyseliny močovej v krvi. Okrem toho môžu konzultovať svoje zdravie s fyzioterapeutom, absolvovať očné vyšetrenie či vyšetrenie kožných znamienok. Zdravotná prevencia sa rozšíri aj o poradenstvo v oblasti dentálnej hygieny a informácie o škodlivosti fajčenia.

Hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko, Dominik Drevický, zdôrazňuje: „Našim cieľom je prinášať cestujúcim nielen pohodlnú, ale aj prospešnú cestu. V spolupráci so zdravotnou poisťovňou prinášame zdravotné poradenstvo priamo do vlakov, čím chceme podporiť zdravší životný štýl našich cestujúcich a zároveň im ušetriť čas.“

„Z našich dát vyplýva, že až 61 % ľudí si uvedomuje, že preventívna prehliadka je dôležitou súčasťou starostlivosti o zdravie, napriek tomu sa ešte stále nájdu mnohí, ktorí ako najčastejší dôvod, prečo takúto prehliadku neabsolvujú, uvádzajú nedostatok času. Našou snahou je tento čas dopriať nielen našim poistencom, ale komukoľvek, kto má záujem žiť zdravšie,“ vysvetľuje manažérka oddelenia komunikácie a hovorkyňa VšZP Marianna Bublavá.

Tento projekt, ktorý je komerčnou aktivitou VšZP, je príkladom toho, ako môže včasná prevencia zachrániť život. Skoré odhalenie zdravotných problémov môže predísť závažným diagnózam, ktoré môžu neskôr vyústiť do srdcového infarktu, cievnej mozgovej príhody, cukrovky či onkologického ochorenia. Tie totiž často začínajú bez výrazných príznakov.

Vlak pre zdravie môžete zastihnúť v nasledujúcich termínoch:

  • piatok 16. augusta
  • piatok 23. augusta
  • nedeľa 25. augusta
  • piatok 30. augusta
  • piatok 13. septembra
  • nedeľa 15. septembra
  • piatok 20. septembra

Železničná spoločnosť Slovensko spolu s Všeobecnou zdravotnou poisťovňou vám prinášajú túto jedinečnú príležitosť, aby ste počas cesty vlakom urobili niečo pre svoje zdravie. Sme tu pre vás, pretože na kvalite vášho života nám záleží.

Značky: