S touto značkou sa môžete stretnúť v prípade smartfónov, tabletov, smart hodiniek, fitnes náramkov, slúchadiel a príslušenstva.

Značku Xiaomi netreba nikomu bližšie predstavovať. Ide o jednu z najvýznamnejších čínskych technologických spoločností, ktorá disponuje všestranným a rozsiahlym portfóliom zariadení. A aj kvôli tomu sa Xiaomi rozhodlo vytvoriť podznačku Redmi, aby zrozumiteľnejšie a lepšie odlíšilo jednotlivé produktové rady.

Zatiaľ čo zariadenia značky Xiaomi spadajú do segmentu vyššej strednej triedy a medzi prémiové zariadenia, Redmi sa snaží priniesť rovnakú kvalitu v segmente cenovo dostupných zariadení a v strednej triede. Ide o cenové kategórie, ktoré sa vyznačujú silnou konkurenciou, avšak Xiaomi so značkou Redmi už niekoľko rokov úspešne dokazuje, že patrí medzi lídrov aj v tomto segmente a dokáže neustále prinášať zariadenia s výborným pomerom cena/výbava.

V tomto článku zosumarizujem to najzaujímavejšie, čo má značka Redmi v ponuke v roku 2023.

Smartfóny Redmi Note 12Zdroj: TOUCHIT
Smartfóny Redmi Note 12 (Pro)

Smartfóny Redmi Note 12 (Pro)

Najnovším prírastkom do rodiny značky Redmi sú úplne nové smartfóny rodiny Redmi Note 12. Na Slovensku sa oficiálne predávajú modely Redmi Note 12 (v 4G verzii), Redmi Note 12 5G a Redmi Note 12 Pro 5G.

Všetky tri telefóny zaujmú výborným AMOLED displejom s uhlopriečkou 6,67 palca, rozlíšením Full HD a obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Displeje patria všeobecne medzi komponenty, v ktorých Redmi telefóny ponúkajú nadštandardnú kvalitu vo svojich cenových kategóriách a novinky radu Redmi Note 12 nie sú výnimkou.

Telefóny Redmi Note 12 (Pro) tiež ponúkajú rozumne zvolené procesory s dobrým výkonom na bežné používanie. V prípade Redmi Note 12 Pro 5G je k dispozícii graficky výkonnejší procesor, ktorý ponúka dobrý zážitok z hrania. Všetky tri telefóny majú 5000 mAh batériu s výbornou výdržou na jedno nabitie a 33 W až 67 W rýchle nabíjanie.

Tablet Redmi Pad

Ak by som použil prirovnanie s iPadmi, tak by som povedal, že Xiaomi Pad je tablet na úrovni iPadu Air a Redmi Pad je tablet na úrovni základného iPadu. Za 250 eur ponúka atraktívny pomer cena/výbava, ktorým je značka Redmi dobre známa.

Tablet poteší kvalitnou hliníkovou konštrukciou, vďaka ktorej pôsobí luxusnejším dojmom, ako by ste od 250-eurového tabletu čakali. Základom Redmi Padu je 10,6-palcový IPS displej s rozlíšením 2000 × 1200 pixelov a obnovovacou frekvenciou 90 Hz. Pomer strán je 5 : 3 a chválim zabudovanú ochranu na tlmenie modrého svetla, ktorá zlepšuje zážitok z používania, nakoľko znižuje únavu očí.

Redmi Pad ponúka aj štyri reproduktory, slušný výkon, 8000 mAh batériu a systém Android s nadstavbou MIUI Pad, ktorá umožňuje pohodlné používanie dvoch aplikácií súčasne. Ak to zosumarizujem, Redmi Pad patrí medzi najatraktívnejšie tablety v cene do 250 eur.

Redmi PadZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Redmi Pad

Smart hodinky Redmi Watch 3

Redmi Watch 3 sú smart hodinky v cene do 100 eur. Ponúkajú 1,75-palcový AMOLED displej s maximálnym jasom 600 nitov a viac ako 200 ciferníkov. K dispozícii je jedno bočné tlačidlo.

Redmi Watch 3 majú štandardnú funkcionalitu, ako je celodňové meranie okysličenia krvi, srdcového tepu a analýza spánku. K dispozícii je cez 121 športových režimov a hodinky potešia zabudovaným GPS čipom s podporou 5 satelitných systémov. Nechýba odolnosť voči vode na úrovni 5 ATM.

Redmi Watch 3 zrkadlia notifikácie z pripojeného smartfónu a ponúkajú Bluetooth telefonovanie. Výdrž dosahuje až 12 dní v rámci bežného používania, resp. 7 dní intenzívneho používania.

Redmi Watch 3

Fitnes náramok Redmi Smart Band 2

Náramok Redmi Smart Band 2 predstavuje cenovo atraktívnejšiu alternatívu k hodinkám Redmi Watch 3. Jeho cena je 36 eur a ponúka 1,47-palcový TFT displej, ktorý má približne o 10,5 % väčšiu zobrazovaciu plochu v porovnaní s náramkom Xiaomi Smart Band 7. Jeho rozlíšenie je 172 × 320 pixelov, maximálny jas dosahuje 450 nitov.

Redmi Smart Band 2 umožňuje celodňové meranie tepu, stresu, analýzu spánku a meranie okysličenia krvi SpO2. Náramok obsahuje viac ako 30 športových režimov, ako je behanie, joga, turistika, avšak nemá zabudovaný GPS čip. Odolnosť voči vode je na úrovni 5 ATM, výdrž dosahuje až 14 dní.

Redmi Smart Band 2

Slúchadlá Redmi Buds 4 (Lite, Pro)

Značka Redmi zaujme aj atraktívnou ponukou slúchadiel. V rámci rodiny Redmi Buds 4 sú k dispozícii celkovo 3 modely – najlacnejšia Redmi Buds 4 Lite za 29,90 eur, základné Redmi Buds 4 za 54,90 eur a najlepšie vybavené Redmi Buds 4 Pro za 79,90 eur.

Slúchadlá rodiny Redmi Buds 4 sa čiastočne odlišujú dizajnom (Lite sú kôstky, základný model a Pro sú štuple) a funkciami, ako je aktívne odhlučnenie ANC a účinnosťou tejto funkcie (35 dB v prípade základného modelu, 43 dB pre model Pro), resp. podporou pripojenia k dvom zariadeniam súčasne či bezdrôtovým Hi-Res zvukom (tieto funkcie majú iba Buds 4 Pro).

Slúchadlá Redmi Buds 4 Lite, Buds 4 a Buds 4 ProZdroj: Xiaomi
Slúchadlá Redmi Buds 4 Lite, Buds 4 a Buds 4 Pro

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Xiaomi.

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit