Čistka asi mnohých nepotešila, no aspoň vedia svoje relevantné údaje.

O tom, že Twitter začal odstavovať falošné alebo podozrivé účty, sme vás informovali. Z toho ale vyplýva, že mnohým poklesne „interakcia“ hoci od botov alebo inak zameraných účtov. No a v neposlednom rade klesne aj počet fanúšikov. Možno práve vašich. Najviac to bude viditeľné na účtoch známych osobností, ktoré majú milióny sledovateľov.

Tento boj je výsledkom podvodov, ktoré boli v roku 2016 spáchané na tejto sociálnej sieti pri voľbe súčasného amerického prezidenta, Donalda Trumpa. Za podozrivé účty sú označované také, ktoré sa do diania na sociálnej siete mesiace nezapájali a potom mali priveľký nárast interakcie so sieťou, napríklad publikovanie alebo reagovanie na iné príspevky.

Katy Perry je jednou z osobností na Twitteri, ktorú toto prečisťovanie zasiahlo. Po spustení čistiacich algoritmov prišla vo štvrtok o 2,8 milióna sledovateľov. Avšak keďže má 107 miliónov sledovateľov, toto číslo jej veľmi neublíži. Na pohľad znie hrozivo, no pri jej počte fanúšikov na Twitteri ide o 2,6 % úbytok. Keď už sme spomenuli Donalda Trumpa, ten stratil 300 000 sledovateľov, stále mu ich ale zostáva 53,1 milióna. Elon Musk zaznamenal úbytok iba 71 000 sledovateľov (avšak vo forme falošných účtov), čo predstavuje úbytok len 0,3 %. Jeho základňa je 22,2 miliónov sledovateľov.

Twitter hovorí o tom, že pre mnohých tento úbytok môže byť ťažký. Zároveň veria v transparentnosť a väčšiu dôveryhodnosť služby.

Nebojte sa, nejde o definitívne čistenie. V prípade, že by sa vám také niečo prihodilo, váš účet je dočasne pozastavený a máte právo sa na Twitter obrátiť so žiadosťou o jeho nové povolenie.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

CEO Twitteru: Bitcoin bude svetovou menou do 10 rokov

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.