Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Zimné sviatky na prelome rokov sú už tradične obdobím, kedy cestuje najviac ľudí naprieč celým Slovenskom. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) preto v súvislosti s očakávaným zvýšeným
počtom cestujúcich v tomto čase vypraví 4 mimoriadne rýchliky na trase Bratislava – Žilina – Košice. Na tejto najfrekventovanejšej trati posilní aj 35 vybraných IC vlakov, a to až o 75 vozňov druhej triedy. ZSSK okrem toho okolo Vianoc, Nového roka a sviatku Troch kráľov vypraví 22 posilových vlakov rôznych kategórií. Všetky uvedené vlaky a miesta v posilových vozňoch IC vlakov sú zapracované v predajnom systéme. Cestovné lístky a miestenky si môžete zakúpiť v pokladniciach ZSSK alebo prostredníctvom e-shopu.

Mimoriadny rýchlik R 11609 (Bratislava hl. st. 13:37 h – Košice 19:41) pôjde v piatok 22. decembra 2017 a v piatok 5. januára 2018. V opačnom smere pôjde R 11610 (Košice 14:25 – Bratislava hl. st. 20:34), a to v pondelok 1. januára 2018 a v nedeľu 7. januára 2018. Oba vlaky budú radené z miestenkových vozňov 2. triedy.

„Cestujúcej verejnosti odporúčame v záujme osobného komfortu zabezpečiť si včas miesto na sedenie, aj keď výrazná väčšina vlakov ZSSK nie je povinne miestenková,“ hovorí Karol Martinček, člen predstavenstva a riaditeľ úseku obchodu ZSSK.
ZSSK ďalej odporúča cestujúcim, aby využívali alternatívne predajné kanály a vyhli sa tak čakaniam v radoch pri pokladniciach. K dispozícii je predpredaj a internetový obchod ZSSK. Pri nákupe cestovných dokladov na internete a v pokladniciach so systémom KVC môžu zákazníci využiť na platbu Kreditné konto ZSSK, s ktorým získajú 5 % z dobitého kreditu navyše a zároveň výhodnejšie podmienky pri vrátení lístkov, ak sa rozhodnú necestovať (napr. storno vrátime späť v podobe bonusového kreditu).

Kompletné informáce o posilnených vlakových spojoch nájdete tu>>

Značky: