Operačný systém

Honor aj Huawei používajú identické rozhranie. Je tu nadstavba EMUI 5.1. Skutočne vyladená nadstavba, ktorá je nádherná, dobre sa s ňou pracujete a aj v spleti položiek nastavení, nájdete všetko jednoducho. Všetky aplikácie sa ukladajú na domácu obrazovku, samostatné menu tu nie je. Páčilo sa nám aj hľadanie aplikácií. Stačí potiahnuť prstom nadol z prostriedku obrazovky a zobrazí sa ponuka na hľadanie obsahu telefónu.

Výsuvná stavová lišta má jednotné prostredie a už sa nedelí ako pri starších rozhraniach EMUI. Pravdepodobne je to dôsledok nového systému notifikácií pre Android 7. Vo svojej podstate je to aj lepšie riešenie ako oddeľovať lištu podľa notifikácií. Skrátka, toto je dobré riešenie a EMUI konečne prešiel na tento systém.

Telefón podporuje duálne SIM karty a tak sme ho vyskúšali práve s dvojicou SIM. Prepínanie dátového spojenia na vybraný slot bolo bez problémov. Ide totiž o licencovanú technológiu a LTE je teda možné dať len na jeden zo slotov a vždy si treba vybrať, ktorý to bude.

Je tu však možné použiť jednu SIM kartu predvolene na volania a druhá bude predvolená na dátové spojenie. Výhoda pre tých, ktorí majú napríklad špeciálnu internetovú kartu.

Nastavenia sú dostatočne prehľadné a ľahko sa v nich vyznáte. Huawei nijako nerozdeľuje rozhranie tak, ako napríklad LG. Všetky nastavenia sú v kategóriách pod sebou. Jednou z nich je aj možnosť prepnúť polohu virtuálnych tlačidiel. To je ich výhoda a toho, že telefón nemá pevné definované dotykové tlačidlá na tele.

Ďalším z dôležitých parametrov je sledovanie spotreby. Rozhranie umožňuje detailné sledovanie toho, ako aplikácie a samotný telefón používa batériu. Je tu vidieť aj odhad spotreby a tiež vidno, kedy ste telefón nabíjali. To všetko v rámci časového harmonogramu. Nie je to niečo, čo by iné Android telefóny nemali, no v tomto prípade sa nám páčila prehľadná forma.

Takisto sú tu nastavenia odtlačkov prsta. Výhodou multifunkčného snímača je práve aj v tom, že podporuje nielen odomykanie telefónu. Samostatne sa dá aktivovať funkcia pre zdvihnutie hovoru, využiť snímač na nastavenie fotografie, zastavenie budíka, pohybom cez snímač zobrazíte panel oznámení alebo ním môžete prechádzať fotografiami v galérii.

Skrátka a dobre, prispôsobení je tu naozaj veľa, napríklad zmena mierky zobrazenia a tak sa máte možnosť rozhodnúť či chcete zmestiť viac textu na displej alebo mať jednotlivé prvky väčšie.

Obsah recenzie

  1. Konštrukcia a vyhotovenie
  2. Výkon, spotreba a parametre
  3. Operačný systém
  4. Fotografovanie
  5. Verdikt

1 2 3 4 5

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.