Fotografovanie

Honor použil dvojitý fotoaparát, pričom oba majú rozlíšenie 12 MPx. Jeden fotí v RGB, druhý je monochromatický. Vďaka tomu dosiahnete lepšiu kvalitu fotografií, ak napríklad vytvárate špeciálne čierno-biele snímky.

No v každom prípade spolu spolupracujú a sú vhodné na to, aby ste mali vernejšie farby. No a druhou vlastnosťou je možnosť využitia širšej clony nielen u fotiek ale aj u videa. V praxi je to tak, že na tento fotoaparát sa môžete spoľahnúť.

Môžete vytvárať špeciálne fotky s bokeh efektom. Teda také, kde objekt v popredí alebo pozadí bude ostrý a ostatné rozostrené. Toto do istej miery zvládne aj Galaxy S7, no s Honorom budete mať naozaj dobre vyzerajúce fotky.

Za bežné dňa s dobrým svetlom spravíte vynikajúce fotky. Horšie je to pri tmavších scénach s umelým osvetlením. Tu pomôže rukami zastabilizovať telefón, aby prebehla dlhšia expozícia a obraz nebol rozmazaný.

Dokonca aj v tmavých scénach spravíte pekný bokeh efekt. Špecialitou je potom predĺženie expozičného času napríklad na tečúcej vode. Vytvoríte tak mliečny efekt, ktorý poznáme najmä zo zrkadloviek.

No a spomenúť musíme aj tvorbu videa. Je to rýchly telefón a tu sa prejavila naplno výhoda konfigurácie. Zväčša majú telefóny rezervy pri nakrúcaní videa. Tu sa naň môžete spoľahnúť aj v horších svetelných podmienkach.

Jediným neduhom pre nás bolo rozostrenie obrazu pri preostrovaní na iným objekt. Ak už s týmto Honorom nakrúcate video, neťukajte na displej za účelom zaostrenia na iným bod. Na sekundu sa rozmaže celý obraz, kým preostrí inde. Nechajte to radšej na automatiku.

Nadmieru spokojní sme boli s predným 8 MPx fotoaparátom. Nám sa selfie páčili, hoci na náš vkus bol efekt „vyhladenia tváre“ až príliš agresívny. Našťastie toto si viete upraviť. Zároveň to aj odporúčame. Nebudete pôsobiť ako s kilom mejkapu, ktorému aj tak nikto z vašich známych neuverí.

Obsah recenzie

  1. Konštrukcia a vyhotovenie
  2. Výkon, spotreba a parametre
  3. Operačný systém
  4. Fotografovanie
  5. Verdikt

1 2 3 4 5

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.