Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Počet aktualizácií softvéru BMW Remote Software Upgrade úspešne nainštalovaných spoločnosťou BMW Group prekročil na konci septembra hranicu 10 miliónov. Tieto vylepšenia sa prenášajú do vozidiel online a následne si ich spúšťa zákazník.

„Automobilka BMW dnes dokáže poskytovať bezplatné aktualizácie pre viac ako deväť miliónov vozidiel po celom svete. A týmto spôsobom môžeme aktualizovať celý softvér vozidla,” hovorí Christoph Grote, senior viceprezident spoločnosti BMW Group pre elektroniku a softvér. „Táto schopnosť jasne dokazuje naše odborné znalosti v oblasti vozidiel využívajúcich pokročilý softvér. Skutočnosť, že vo vozidlách sme vykonali desať miliónov aktualizácií softvéru na diaľku, podčiarkuje, aká populárna je táto forma inovácie medzi našimi zákazníkmi.“

Automobilka BMW poslala svoju prvú bezdrôtovú aktualizáciu do vozidiel pred piatimi rokmi. Táto funkcia sa odvtedy rozšírila na všetky značky, modelové rady a typy pohonov. Príchod nového operačného systému Operating System 9 znamená, že modely MINI možno aktualizovať aj na diaľku, rovnako ako aj vozidlo Rolls-Royce Spectre. „Služba Remote Software Upgrade nám umožňuje neustále vylepšovať naše vozidlá bez toho, aby zákazníci museli navštíviť servis,” pokračuje Grote. „Našim zákazníkom to prináša vyšší komfort a bezpečnosť a z času na čas im ponúka nové funkcie a funkčné vylepšenia.“

Technológia BMW Remote Software Upgrade skutočne umožnila zaviesť do vozidiel zákazníkov viacero nových funkcií a funkčných vylepšení. Okrem komfortných a bezpečnostných prvkov priniesli aktualizácie aj novinky pre informačno-zábavný systém, riadenie, systém pohonu a asistenčné funkcie vodiča. Nedávna zákaznícka štúdia potvrdila dôležitosť pravidelných aktualizácií pre vylepšenie produktu.

Spoločnosť BMW Group sa chystá stavať na svojej vedúcej pozícii v tejto oblasti v priebehu nasledujúcich týždňov a mesiacov sériou ďalších vylepšení vrátane atraktívnych funkcií špecifických pre konkrétne modely ako napríklad tichý režim Silent Mode1) a nový virtuálny pohľad do zákrut Curve Ahead View2), ktorý sa zobrazuje na head-Up displeji.

Konektivita mení vozidlá na partnerov pre inteligentnú mobilitu

Spoločnosť BMW Group predstavuje priekopnícku silu v oblasti prepojenej jazdy. Automobilka BMW nastavila štandard pre zvyšok odvetvia s viac ako 22 miliónmi pripojených vozidiel po celom svete. Funkcie, ktoré vznikli špeciálne pre elektrické vozidlá, ako napríklad Max Range na maximalizáciu dojazdu a plánovanie trasy optimalizované pre nabíjanie, poskytujú inovatívne riešenia pre každodenné jazdenie. Uvedením digitálnych prémiových prvkov vozidla tohto druhu spoločnosť BMW Group znovu a opätovne dokazuje, že presvedčivé digitálne inovácie a orientácia na zákazníka tvoria pevný základ DNA spoločnosti.

1) Dostupné pre modely s BMW Operating System 8.5, alebo 9 v spojení s BMW Digital Premium

2) Dostupné pre modely s BMW Operating System 9 a Head-Up Display v spojení s BMW Digital Premium

Značky: