Banka pridala v prvom polroku viacero užitočných zlepšení, ktoré sú dostupné pre všetkých jej klientov.

mBank neprestáva zlepšovať svoju mobilnú aplikáciu, internetové bankovníctvo a celkový komfort pri platení. Posledných 12 mesiacov je toho dôkazom – mBank ako prvá slovenská banka spustila bezkontaktné platenie cez systém Xiaomi Pay, ktorý je dostupný pre fitness náramok Xiaomi Smart Band 6 NFC a inteligentné hodinky Xiaomi Watch S1 a Watch S1 Active, a zvýšila bezpečnosť online platieb vďaka virtuálnej karte eKarta.

Banka v priebehu prvého polroka 2022 takisto priniesla užitočné zlepšenia do svojej mobilnej aplikácie a internet bankingu. Konkrétne máme na mysli funkcie, ktoré umožňujú vyhľadať platby za všetky predplatené služby, resp. zobraziť transakcie u obchodníkov, u ktorých má daný používateľ uloženú svoju platobnú kartu. Tieto funkcie tak prinášajú väčší prehľad, ale aj kontrolu, nad platbami.

Rýchle vyhľadanie minulých a budúcich platieb za predplatné

Možnosť vyfiltrovať si výdavky za predplatené služby v histórii transakcií je dostupná v mobilnej aplikácii a aj cez internetové bankovníctvo. Prínos tejto funkcie je zrejmý – môžete si rýchlo vyhľadať všetky platby za predplatné a zobraziť aj budúce platby. V dnešnej dobe, kedy si platíme čoraz viac služieb na mesačnej či ročnej báze, tak môžete získať lepší prehľad o tom, za čo pravidelne platíte, a na základe tejto informácie si následne spraviť poriadok vo vašich predplatených službách.

Filter predplatného je dostupný pre všetkých klientov mBank. V mobilnej aplikácii stačí kliknúť na časť „Platby“, ďalej v histórii transakcií zvoliť filter „Typ“ a následne zaškrtnúť „Predplatné“. Budúce plánované platby predplatného nájdete v časti „Budúce“, kde sú pod menom poskytovateľa služby označené ako „Predplatné“.

V internet bankingu stačí kliknúť na kartu „Platby“ a následne vo filtri „Typ“ zvoliť možnosť „Predplatné“. Budúce platby predplatného zobrazíte aj na karte „Platby“, v sekcii „Plánované operácie“. Platby za predplatené služby sú označené ako „Predplatné“.

mBank: Filter platieb za predplatené služby a transakcie u obchodníkov, u ktorých máte uloženú platobnú kartuZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
mBank: Filter platieb za predplatené služby a transakcie u obchodníkov, u ktorých máte uloženú platobnú kartu

Rýchla kontrola obchodníkov, u ktorých ste si uložili vašu platobnú kartu

Klienti mBank majú po novom k dispozícii aj ďalší praktický filter – v mobilnej aplikácii a v internet bankingu si môžu vyfiltrovať a zobraziť všetky platby u obchodníkov, u ktorých má používateľ uložené údaje o svojej platobnej karte. Znamená to, že pri platení ich nemusí opakovane zadávať, čo sa môže zísť, pokiaľ pravidelne nakupujete u konkrétneho predajcu a dôverujete mu.

Niekedy sa však môže stať, že máte uložené dáta o platobnej karte aj v obchode, kde ste nakupovali iba raz a nechcete, aby ich mal daný obchodník k dispozícii. A práve na takéto prípady vás môže upozorniť rýchla kontrola cez nový filter. Následne sa môžete prihlásiť do svojho konta v danom obchode a kartu z neho odobrať.

K filtru sa dostanete jednoducho cez mobilnú aplikáciu a internet banking. Stačí ísť do sekcie „Platby“, otvoriť históriu transakcií a vybrať záložku „Typ“.

mbank eKartaZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
mbank eKarta

Platenie cez Xiaomi Pay a virtuálna eKarta

mBank podporuje všetky riešenia bezkontaktných platieb pomocou smartfónov a inteligentných hodiniek, resp. fitness náramkov, ktoré sú dostupné na Slovensku – Google Pay, Apple Pay, Garmin Pay, Fitbit Pay a najnovšie aj Xiaomi Pay.

Aby ste mohli platiť cez Xiaomi Pay, budete potrebovať platobnú kartu mBank, zariadenie Xiaomi Smart Band 6 NFC, Xiaomi Watch S1 alebo Xiaomi Watch S1 Active a mobilnú aplikáciu Mi Fitness vo vašom smartfóne. V aplikácii, v nastaveniach nositeľného zariadenia, nájdete funkciu Xiaomi Pay a po zadaní údajov o vašej platobnej karte sa vo vašom náramku či hodinkách od Xiaomi vytvorí digitálna platobná karta, ktorá vám umožní bezkontaktne platiť daným zariadením.

mBank takisto umožňuje svojim klientom zriadiť si tzv. eKartu – virtuálnu kartu určenú na platby na internete. Táto karta predstavuje riešenie, ako si užívať online platenie bez starostí. Kartu si stačí iba dobiť, teda previesť na ňu ľubovoľnú čiastku, a s tou následne v internetovom prostredí disponovať.

Všetky nové funkcie, ktoré mBank pridala do svojej mobilnej aplikácie a internet bankingu za posledný rok, sú dôkazom toho, že banka sa snaží neustále zlepšovať používateľský zážitok a prinášať nástroje, ktoré umožňujú ešte prehľadnejšie, pohodlnejšie a bezpečnejšie platenie.

Článok vznikol v spolupráci s mBank.

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit