Hackeri vystupujúci pod prezývkou CrowdStrike údajne pracujúci pre ruskú vládu sa nabúrali do siete počítačov Demokratickej strany a dostali sa k údajom, ktoré táto strana zozbierala o Republikánskom kandidátovi Donaldovi Trumpovi.  Útok mal byť vedený premyslenou technológiou, pri ktorej bolo prelomené vstupné heslo. 

Dve oddelené skupiny sa dostali do tejto siete a získali všetky dostupné údaje. Tieto údaje sa mali používať pri kampani kandidátky Clintonovej a mali jej pomôcť vo finálnom zápase. Ruská vláda tieto informácie dementovala, čo bol aj celkom očakávaný krok.

Ruskí hackeri sú pritom jedni z najlepších na svete, údajne väčší na hackerskej komunikácie vo svete sa realizuje v ruštine. Viacerí analytici sa domnievajú, že tieto informácie sú teraz uložené na serveroch v Azerbajdžane. Ako sa bude nakladať s informáciami o Donaldovi Trumpovi v Rusku, to ešte len uvidíme. Tento kandidát sa vyjadruje k Rusku skôr nelichotivo.

Ako sa ukázalo, Demokratická strana zbierala informácie o Donaldovi Trumpovi dva mesiace. Údajne sa tohto nazbieralo naozaj veľa, v každom prípade bude finále o prezidentský úrad veľmi napínavé.

Zdroj: VB

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.