LG Q6 zo stredne vyššej kategórie na nás urobil dobrý dojem, dostupný bude u troch našich operátorov.

Prvé informácie sme vám už priniesli v našom článku zameranom na technické parametre. LG Q6 bol globálne uvedený na trh 11. júla 2017 a je to mladší súrodenec vlajkovej lode LG G6. Snaží sa zaujať cenou a tým, že si veľa odniesol z vlajkovej lode. Je to určite dizajn a displej s pomerom 18:9. Má Full HD + rozlíšenie (2160 × 1080 px) a 5,5“ displej v tele 5“ telefónu. Má rovnaké materiály ako G6, takže tu sa nešetrilo.

Prvé predstavenie smartfónu LG Q6 na Slovensku; Michal Domin, LG Electronics

Konštrukcia spĺňa vojenský štandard Mil-STD-810 a má krytie IP52. Výrobca sa tým príliš nechváli a telefón nie je určený na ponáranie do vody. Dažďové kvapky alebo spotenie vo vrecku pri športe by mu uškodiť nemalo. Vo výbave je 13 Mpx fotoaparát.

V tomto prípade je použitý microUSB port, ale telefón podporuje technológiu rýchleho nabíjania. Batériu s kapacitou 3000 mAh nabijete do 90 minút.

Telefón nemá snímač odtlačkov, ale má technológiu rozpoznávania tváre Faceprint. Odomkne telefón aj pri vypnutom displeji. Nastaviť sa dajú dve úrovne. Jedna z nich dokáže telefón odomknúť aj z fotografie. Bude rýchlejšia ale menej bezpečnejšia.

Druhá úroveň bezpečnosti potrebuje živý objekt, reálnu mimiku tváre a bude sa postupne učiť. Vďaka tomu telefón odomknete aj po oholení alebo s viac fúzmi ako pri prvotnom nasnímaní.

Dostupnosť

LG Q6 (Q ako Unique) bude dostupný u operátorov Orange, O2 a Slovak Telekom. Máme potvrdené, že telefón bude u prvých dvoch v predaji prvý septembrový týždeň. Slovak Telekom začiatok predaja neoznámil, kvôli interným dôvodom.

Na Slovensku sa bude dať oficiálne zakúpiť len u operátorov a v platinovej farbe (Ice Platinum). Toto bude jediná farba, s ktorou sa na našom trhu počíta.

Telefón máme v redakcie a začíname s detailným testom.

Odporúčaná koncová cena: 349 EUR

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.