Certifikácia IP68, nádherné sklenené telo, slušný výkon a netradičné foto funkcie – to je v skratke Moto X4.

Je to dizajnovo nádherný telefón a tiež slušne vybavený. Nielen po hardvérovej ale aj softvérovej stránke. Telefón je vyhotovený z kovu a skla, pričom predná a zadná strana je sklenená so zahnutým sklom. Špeciálnu pozornosť venoval výrobca ochrannému kruhu okolo fotoaparátu, takisto vyzerá veľmi dobre a je to vlastne jedna z hlavných dizajnových súčastí zadnej strany.

Okrem toho, že dobre vyzerá (a bude sa veľmi šmýkať), má aj odolnosť voči vode s certifikáciou IP68. Je tu duálny fotoaparát s rozlíšením 12 a 8 Mpx. Ten druhý je širokouhlý. Aj tento fotoaparát obsahuje technológiu Dual Autofocus Pixel.

Vo výbave má 4 GB RAM, 64 GB úložisko a dá sa rozšíriť o 2 TB pamäťovú kartu. Batéria s kapacitou 3000 mAh sa dá nabíjať technológiou Turbo Power.

Po softvérovej stránke je tu Face Filter na efekty tváre pri selfie fotkách. Tiež aj možnosť vytvorenia panoramatickej selfie fotografie.

Vďaka dvom fotoaparátom je možné využiť selektívne zaostrenie. Je teda na vás, ktorú časť fotografie zaostríte, úpravy sa dajú robiť dodatočne. V rámci kreatívnych možností je tu možnosť fotografovať v ČB režime alebo nastaviť, ktorá farba na fotografii zostane a zvyšok bude ČB.

Moto X4 prichádza s rozoznávaním objektov, stačí odfotiť a napíše vám o danom objekte ďalšie informácie. Neviete, čo je to za zeleninu? Stačí ju odfotiť. Funkcia Quick Screenshot je zameraná na snímanie obrazovky. Stačí na displej poloziť tri prsty. Na túto funkciu sme zvedaví, predpokladáme, že sa bude používať zjednodušia ako natívna funkcia Androidu (tlačidlo na vypnutie + hlasitosť nadol).

Moto Key je zase funkcia na prihlasovanie do webových stránok. Využívať sa bude snímač odtlačkov prstov, ktorý je na hlavnom tlačidle Domov pod displejom.

Po obraze sa venoval výrobca aj zvuku. Wireles Sound System umožní ovládať hudobné zariadenia z jedného telefónu. Je to akási vlastná obdoba multi-room ovládania. Ide o to, že audio zariadení s Bluetooth sa vám nazbiera a tak ich budete mať spárované naraz. To býva väčšinou len ako súčasť špecializovaných sérii reproduktorov.

Cena tohto telefónu bude 399 EUR.

 

Na článku spolupracoval Roman Kadlec.

Prečítajte si aj:

Minúta po minúte: Lenovo predstavuje Motorolu Moto X4, Yogu 920 a VR okuliare

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.