LG V30 sa konečne začína predávať aj na Slovensku. Ide o najnovší prírastok ku smartfónom zo série V. Nový model je prináša inovácie v podobe prvého objektívu s clonou F1.6, prvú sklenenú šošovku Crystal Clear, prvý displej OLED FullVision, režim Cine Video pre vytvorenie videa, zvuk s pokročilým Hi-Fi Quad DAC, zvukové ladenie pomocou B&O PLAY a rozpoznávanie hlasu.

V30 dostal ako prvý v celom odvetví svetelnosť F1.6 a sklenenú Crystal Clear šošovku pre jasnejšie a živšie farby.  Druhá šošovka je vylepšená širokouhlá šošovka s rozlíšením 13 Mpx.

Smartfón disponuje režimom LG Cine Video, ktorý umožňuje komukoľvek produkovať videá na profesionálnej úrovni vďaka funkciám Cine Effect a Point Zoom. Model V30 obsahuje aj funkciu LG Cine Log, ktorá ponúka pri tvorbe videoklipov kreatívnejšiu flexibilitu. So schopnosťou zachovať široký dynamický rozsah a veľký farebný gamut.

Fotografovanie je v novom modeli V30 pokročilejšie. Manuálny režim fotoaparátu ponúka úplne novú úroveň výbavy s funkciou Graphy. Vďaka nej môže každý amatérsky fotograf vytvárať snímky voľbou záberu a stlačením spúšte. Funkcia je dostupná v manuálnom režime a používatelia si môžu vyberať profesionálne snímky z webových stránok Graphy alebo mobilnej aplikácie a následne použiť rovnaké nastavenia, ako je vyváženie bielej, rýchlosť uzávierky, clonu a citlivosť ISO, na snímky zhotovované foťákom V30.

V30 vmá 6-palcový displej OLED FullVission s pomerom strán 18:9 a rozlíšením QHD+ (2880×1440). Hrúbka smartfónu je 7,3 mm a hmotnosť 158 gramov. Bezpečnosť displeja je zaistená pomocou temperovaného skla Gorilla Glass 5, ktoré kryje prednú aj zadnú časť prístroja.

Po zvukovej stránke je smartfón vybavený digitálno-analógovým prevodníkom Hi-Fi Quad. Hi-Fi Quad riadi samostatne zvukové signály z ľavého a pravého kanála a vyrovnáva vyváženie tak, že poslucháči majú pocit, že stoja uprostred koncertnej siene. Podarilo sa znížiť mieru skreslenia až na 0,0002 percenta. Ďalej prístroj obsahuje slúchadlá značky B&O PLAY, tiež vyladené pre optimálne počúvanie.

Nový smartfón LG V30 bude dostupný u vybraných slovenských operátorov začiatkom decembra za odporúčanú cenu 899 Eur.

Značky: