Po dlhých desiatich rokoch od spustenia služby si môžete videohovory konečne aj nahrať.

Táto možnosť je už spustená pre väčšinu platforiem, pričom Windows 10 ju získa v najbližších týždňoch. Informácie o pripravovanej novinke sa začali objavovať už začiatkom júla. Nahrávanie v Skype funguje trochu inak, než by ste možno očakávali. 

Akonáhle aktivujete nahrávanie hovoru na pracovnej ploche alebo mobilnom zariadení kliknutím na tlačidlo “+” a potom na položku „Začiatok nahrávania„, nahrávanie sa uskutoční iba na strane servera.

Po ukončení nahrávaného hovoru sa kópia nahrávky uverejní v rozhovore s osobami, ktoré boli v komunikácii. Používatelia si potom môžu následne zvoliť prevzatie svojej offline kópie. Nahrávka pritom zostane na serveroch spoločnosti Microsoft ešte po dobu 30 dní. Po uplynutí tejto lehoty sa odstráni.

Aplikácia tiež ponúka nové možnosti na zdieľanie nahrávok. Sú rovnako jednoduché ako zdieľanie akýchkoľvek iných médií. Príjemca získa link na cloudový odkaz, ktorý použije pre lokálne uchovanie médií. Možnosť nahrávania hovorov je aktuálne dostupná na všetkých platformách (Windows 10 pribudne čoskoro)

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Microsoft oznámil veľkú októbrovú aktualizáciu pre Windows 10

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Komentáre sú uzavreté