Spoločnosť Samsung predstavila svoj skladateľný smartfón začiatkom tohto roka.

Galaxy Fold sa krátko na to pripravoval na spustenie predaja, ku ktorému nakoniec nedošlo, pretože veľa recenzentom sa začali prejavovať vážne chyby displeja. K poškodeniu prichádzalo vo väčšine prípadov iba pár hodín od začatia používania.

Samsung pred pár dňami oficiálne informoval, že problémy boli odstránené a smartfón je pripravený na spustenie predaja. Aj keď spoločnosť uviedla septembrový termín, žiadny konkrétny dátum nebol spomenutý.

Najnovšie správy z prostredia spoločnosti naznačujú, že spustenie predaja Samsung Galaxy Fold by sa mohlo uskutočniť v termíne, kedy spoznáme aj novinky od Applu – iPhone XI. Možný termín predstavenia tak môže byť v rozmedzí medzi 18. až 20. septembrom.

Samsung Galaxy Fold

Správa ďalej prezrádza, že Samsung už začal s výrobou Galaxy Fold, vrátane prichádzajúcich noviniek z modelového radu Galaxy Note10. Analytici z Južnej Kórei tiež odhadujú, že na domácom trhu Samsung predá 100 000 kusov skladateľného zariadenia. Pri úvodnom spustení bude pre Kóreu k dispozícii 20 000 až 30 000 kusov.

Samsung Galaxy Fold má vo výbave 7,3-palcový Infinity Flex displej s rozlíšením 1536 × 2152 pixelov. V plnom režime zobrazenia je možné používať až tri aplikácie. Po zložení do režimu telefónu zariadenie ponúka 4,6-palcový displej s rozlíšením 840 × 1960 pixelov. Smartfón bude poháňaný 7nm čipsetom, ktorý spolupracuje s 12 GB pamäte RAM a 512 GB internej pamäte UFS 3.0.

Telefón je vybavený trojitým fotoaparátom, ktorý pozostáva z 16 Mpx ultraširokouhlého fotoaparátu, 12 Mpx teleobjektívu a 12 Mpx širokouhlého fotoaparátu. Na prednej strane nájdeme 10 Mpx snímač pre selfies. Zo softvérovej výbavy spomenieme najnovšie používateľské rozhranie Samsung One UI, ktoré bude bežať na Androide 9 Pie. Zariadenie bude napájať 4 380 mAh batéria, ktorá pozostáva z dvoch častí.

Zdroj: GizmoChina

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy Fold: Skladateľný smartfón je konečne pripravený na svoj druhý príchod

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.