Spoločnosť získala ďalšiu patentovú prihlášku pre skladateľný smartfón.

LG iba pred pár dňami informovalo, že v septembri uvedie na trh smartfón s dvoma displejmi. Pred pár hodinami bola spoločnosti schválená patentová prihláška na špeciálne navrhnutý skladací telefón. Toto zariadenie sa mierne podobá na Samsung Galaxy Fold, ibaže so systémom skladania Z-Fold.

Patent spoločnosti LG znázorňuje zariadenie Z-Fold a ako je zobrazené na jednom z návrhov, tretia obrazovka je samostatne oddelená a dá sa predpokladať, že je schopná sa sklopiť nad hlavnú časť zariadenia s flexibilným displejom. Konštrukčne je toto zariadenie podobné tým, ktoré sme už mohli vidieť aj v prípade iných veľkých spoločností. Tentokrát je zobrazovacia plocha väčšia práve o spomínanú tretiu samostatnú časť.

Patentový návrh bol zaregistrovaný v Číne 6. marca 2019 a zahŕňal 18 náčrtov skladateľného zariadenia obdĺžnikového tvaru s dvoma displejmi, z čoho je jedna flexibilná obrazovka. Smartfón sa otvára celkom novým spôsobom do písmena Z (Z-Fold). Po rozložení telefónu sa zobrazí flexibilná obrazovka, ktorá je dvakrát väčšia ako základná obrazovka a svojou veľkosťou môže pripomínať tablet. 

V náčrtoch chýbajú akékoľvek porty, čo neznamená, že konečný produkt ich nebude mať. Na jednej z častí zariadenia je vidieť niekoľko dierovaných otvorov, kde by mohli byť umiestnené reproduktory. Práve z tohto náčrtu sa môže zdať, že LG sa chce vydať úplne “bezdrôtovou cestou”, čo môže byť vcelku riskantný plán.

V blízkej budúcnosti uvidíme, ako sa LG dokáže vysporiadať z technickými prekážkami pri výrobe tohto zariadenia. Nateraz to vyzerá tak, že smartfón podobný Z-Fold tak skoro neuvidíme, ale myšlienka sa nám páči. Snáď nás LG čoskoro prekvapí.

Zdroj: GizmoChina

Zdroj obrázkov: LetsGoDigital

Prečítajte si aj:

Huawei Mate X: Vyskúšali sme skladateľný smartfón, pozrite si video (VIDEO TOUCHIT)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.