Výrobca rokoval aj s Microsoftom.

ASUS oficiálne oznámil, že pripravuje vlastné okuliare rozšírenej reality. Na trh by sa mali dostať budúci rok. Výrobca bližšie detaily nekomunikoval.

Jerry Shen, CEO ASUSu, však oznámil plán spoločnosti. „Už budúci rok by sme mali priniesť na trh tento produkt. Myslíme si, že AR (rozšírená realita) je pre ľudí veľmi dôležitá.

Pre doplnenie. Budúci rok by mal byť zlomovým obdobím pre všemožné okuliare. Na trh sa dostanú okuliare virtuálnej reality (VR) ako Oculus Rift alebo PlayStation VR. Okrem toho sú v príprave okuliare rozšírenej reality (AR). Doteraz ich vývoj oznámil iba Microsoft, ASUS je druhým v poradí.

VR a AR sa odlišujú takým spôsobom, že virtuálna realita vás „uzavrie“ vo virtuálnom priestore. Rozšírená realita kombinuje reálne okolie s digitálnymi objektami. Výborne to prezentuje priložené video a náš starší článok o využití okuliarov HoloLens.

Mimochodom, ASUS v októbri tohto roka rokoval s Microsoftom v otázke výroby lacnejších okuliarov rozšírenej reality. Špeciálna vývojárska edícia okuliarov HoloLens bude stáť 3000 dolárov. Nie je známe, či ASUS vyrobí svoje okuliare ako vlastný produkt, alebo v partnerstve s Microsoftom.

Zdroj: CNET

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit