Boli sme na výstave Audio, video a domáce kino a tu sme si prezreli zaujímavé produkty.

Asi najlepší zvuk sme počuli zo zostavy založenej na legendárnom koncovom zosilňovači McIntosh MC 3500 MKII. Ten je v cene 19 990 eur. Rovnako ako pôvodný model aj nový MC3500 Mk II využíva výstupný transformátor, ktorý umožňuje dodať plných 350 Wattov. Tento zosilňovač môžete kombinovať s rôznymi predzosilňovačmi, gramofónmi, CD prehrávačmi, streamermi, reproduktormi, či ďalšími produktmi a vytvoriť tak kompletný domáci audio systém. Za spomenutie stojí jeho hmotnosť – až 55 kg.

Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Zostava so zosilňovačom McIntosh a reproduktorom Sonus Faber

Na výstave bol tento zosilňovať zapojený pomocou káblov Audioquest. Od tejto firmy bol aj sieťový filter. Ďalej tu bol predzosilňovač McIntosh C12000 za 19 980 eur a tiež CD prehrávač McIntosh MCD12000 za 14 990 eur.

Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Prevodník McIntosh MCD12000

C12000 je skôr digitálno-analógový prevodník, ktorý v sebe zahŕňa aj možnosti SACD/CD prehrávania na referenčnej úrovni. Srdcom MCD12000 sú dva 32-bitové, 8-kanálové DAC prevodníky, ESS SABRE PRO ES9038PRO. Jeden prevodník je vyhradený pre ľavý audio kanál a druhý pre pravý kanál. Každý DAC využíva patentovanú architektúru HyperStream II od spoločnosti ESS a tiež technológiu Time Domain Jitter Eliminator na odstránenie chvenia. Každý ES9038PRO je nakonfigurovaný v režime Octal-Balanced Mono, kde využíva osem výstupov na dosiahnutie vysokej kvality analógového zvuku.

Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Reproduktor Sonus Faber Il Cremonese EX3ME

Korunou krásy tejto zostavy však boli reproduktory. Bol to pár reproduktorov od firmy Sonus faber, model Il Cremonese EX3ME v cene 27 500 eur za kus.

Sonus faber sa v tomto prípade zaoberal hlavne správaním horného aj spodného konca zvukového spektra a Il Cremonese ex3me je možné použiť ako vysokovýkonný profesionálny štúdiový monitor. Il Cremonese ex3me je unikátny reproduktorový systém charakterizovaný novými technickými vlastnosťami a presným zvukom.

Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Prepojovacie káble od firmy Audioquest

Celá elektrická časť bola postavená na Hi-Fi nábytku od firmy Accordeon za zhruba 2000 eur. Úplne lacné nie sú ani prepojovacie káble od Adioquest, ktoré boli na tejto zostave využité. Ceny káblov počítajte od 500 eur vyššie a počas špeciálnej prednášky sme si overili, že takéto špeciálne káble majú výrazný vplyv na kvalitu celého zvukového systému.

Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Zostava postavená na stolíku od firmy Accordeon

Pozreli sme si aj zostavu s televízorom of firmy Banq & Olufsen, model Beovision Harmony. Ten existuje v 65-, 77- a 88-palcovej uhlopriečke, najmenší model stojí 10 449 eur. K tomu boli ešte aktívne reproduktory Beolab 50 za cenu 21 500 eur za kus.

Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Televízna miestnosť s produktami Bang & Olufsen

Treba povedať, že sme si na výstave užili kvalitný zvuk a to hlavne v miestnosti s produktami McIntosh a Sonus faber. Samozrejme to chce aj dobrú posluchovú miestnosť, čo v bratislavskom hoteli Gate One bolo celkom splnené. Ak chcete aj vy zistiť, ako naozaj znie naozaj dobrý zvuk, stačí navštíviť posluchovú miestnosť spoločnosti Bis Audio. Jedna z nich je v Bratislave a nová je v Banskej Bystrici, ktorá je aj spojená aj s Hi-Fi kaviarňou. Predajňu Bis Audio nájdete aj v Košiciach.

Zdroje: vlastné, Výstava audio, video a domáce kino, Bis Audio

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.