Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Bolt nadviazala spoluprácu s oceňovaným estónskym dizajnérom Tanelom Veenreom, ktorý upcykloval staré modely kolobežiek na náušnice, náramky a prívesky. Kolekciu s názvom Hardwear tvorí viac ako 100 ručne vyrobených kúskov z rovnakého ultraľahkého a mimoriadne odolného leteckého hliníka, aký sa používa vo flotile viac ako 230 000 kolobežiek Bolt. Šperky majú špeciálnu reflexnú povrchovú úpravu pre lepšiu viditeľnosť v noci.

Kreatívna vedúca projektu Bolt, Kerttu Keermaa, povedala: „Kolekcia Hardwear je postavená na rovnakých hlavných princípoch ako kolobežky Bolt: udržateľnosť a bezpečnosť. Proces upcyklácie sa riadi prístupom nulového odpadu, pričom všetky zvyšky materiálu prechádzajú naším pravidelným procesom recyklácie. Veríme, že bezpečnosť na cestách je spoločná zodpovednosť nás všetkých a nosenie reflexných prvkov je jedným zo spôsobov, ktorý môže chodcov a cyklistov v noci zviditeľniť.“

Šperky vytvoril oceňovaný estónsky dizajnér Tanel Veenre. Jeho charakteristický rozmarný štýl sa objavil na viac ako 300 samostatných a skupinových výstavách po celom svete. Bol ocenený na londýnskom Fashion Week a je držiteľom niekoľkých medzinárodných a miestnych dizajnérskych súťaží vrátane estónskej kultúrnej ceny. Pri vytváraní každého šperku začal Tanel odstraňovaním charakteristickej zelenej farby z kolobežiek Bolt a následne ručne rezal, tvaroval a spracovával kov na šperk. Tanel bude pokračovať vo výrobe šperkov zo starých kolobežiek a tie budú dostupné na jeho stránke.

Dizajnér Tanel Veenre: „Kolobežky sú v Európe čoraz populárnejšie a keďže pribúdajú stále novšie modely, tie staršie sa dávajú recyklovať. Bolo pre mňa skvelé použiť na tento jedinečný projekt kvalitné materiály, z ktorých je kolobežka Bolt vyrobená. Naučil som sa veľa o práci s hliníkom, z ktorého som doposiaľ nič nevyrobil a taktiež som pracoval s geometrickými tvarmi, čo je pre mňa tiež nezvyčajné.“

Spoločnosť Bolt prevádzkuje kolobežky a e-bicykle vo viac ako 230 mestách v 25 krajinách Európy. Je najväčším poskytovateľom kolobežiek na kontinente s viac ako 230 000 prevádzkovanými kolobežkami.

Značky: