To si myslí známy analytik Ming-Chi Kuo.

Aj na základe nie príliš dobrých predajov série iPhonov SE si analytik Ming-Chi Kuo myslí, že pokiaľ Apple model iPhone SE 4 nezruší, tak jeho uvedenie minimálne presunie na rok 2024. Pripomeňme si, že Apple pri nachádzajúcom modeli série SE plánuje významnú zmenu dizajnu. Ten by mal byť tentokrát inšpirovaný modelom iPhone XR.

V prípade modelu iPhone SE 4 tak bude použitý rovnaký koncept, ktorý dobre fungoval už pri prechádzajúcich generáciách. Dizajn bude opäť inšpirovaný starším dizajnom vlajkových lodí, keďže aktuálny iPhone 14 Pro iba prednedávnom odštartoval nové smerovanie značky. Okrem použitia výrezu sa však bude musieť nový model SE 4 zaobísť bez čítačky odtlačkov prstov a fyzického tlačidla Domov. 

iPhone XR z roku 2018

Kvôli týmto zmenám predpokladáme, že Apple bude musieť pripraviť novú cenovú stratégiu, keďže komponenty iPhonu SE 4 budú drahšie. Nemyslíme si, že by malo ísť o niečo zásadné. Jedným z dôvodov, prečo Apple by mohol odložiť termín uvedenia iPhonu SE 4 môže byť aj znižovanie výdavkov na vývoj nových produktov, čo by spoločnosti pomohlo zvládnuť výzvy globálnej hospodárskej recesie.

Na základe zvyčajného termínu uvedenia série iPhone SE je možné, že nový iPhone SE (2024) bude na trh uvedený na jar 2024, čo znamená, že do jeho uvedenia nám zostáva približne 15 mesiacov. To je zároveň aj dobrá správa, pretože sa do tohto telefónu dostane novšia čipová sada, čo bude skutočnou výhodou oproti pôvodnému iPhonu Xr z roku 2018. Vyšší výpočtový výkon samozrejme prispeje aj ku kvalitnejším fotografiám.

To, či sa sa iPhone SE (2024) dostane na trh nie je vôbec isté, keďže počas budúceho roka sa môže udiať niekoľko významných udalostí, ktoré budú mať vplyv aj na smerovanie spoločnosti Apple. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.