Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Už po druhý raz dostali najobľúbenejšie partnerské reštaurácie aplikácie Bolt Food zaslúžené uznanie a prevzali si ocenenia „Golden Broccoli Awards“. Prvý výber reštaurácií je založený na popularite na platforme meranej počtom objednávok a spätnou väzbou zákazníkov za rok 2022. Tohtoročnou novinkou však bolo aj zapojenie samotných zákazníkov, ktorí za nominovaných hlasovali a určili tak finálnu päticu víťazov pochádzajúcu z Bratislavy.

Jednoznačne najobľúbenejšie jedlo, ktoré si slovenskí zákazníci Bolt Food objednávajú, je burger. Dokazuje to aj víťazstvo dvoch reštaurácií, ktoré sa špecializujú najmä na túto pochúťku. V kategórii „Zbožňované miestnymi“ zvíťazila  reštaurácia Quinsboro. V jej objednávkach dominovalo kombo burger, hranolky, nápoj a omáčka.Jedlom, ktoré nemôžu zákazníci prestať jesť a neprejde deň, aby si ho neobjednali, je Burger Klasik zo štýlového Konn Foodbaru. Používatelia aplikácie milujú aj ázijskú kuchyňu, keď si chcú dopriať niečo špeciálne, objednajú si práve gurmánske lahôdky z IASAI Food bar, napríklad Wasabi krevety, ktoré sú u nich najpopulárnejšie.Naopak, ľudovou voľbou, ktorá bodovala už aj minulý rok, je stálica Bagetka na Račku a jej populárna bageta so šunkou a syrom. Bagety si zákazníci objednávajú najmä v doobedňajších hodinách, kým ostatné reštaurácie zažívajú nápor kuriérov so zeleno-bielymi taškami hlavne večer. A čo najviac chutí zákazníkom Bolt Food na obed? Je to talianska pizza z Italiana Pizza a jej rovnomenná špecialita so šunkou, slaninou, kukuricou a feferónmi.

Celkovo najobľúbenejšia reštaurácia Quinsboro nie je na bratislavskej burgrovej scéne žiadnym nováčikom, v auguste bude oslavovať štvrté narodeniny. Jej majiteľ Patrik Potočár, je z ocenenia nadšený: “Je to neskutočne úžasný pocit, hlavne z dôvodu, že do ankety hlasovali  priamo zákazníci s ktorými máme za tie roky vybudovaný mimoriadne vrúcny a kamarátsky vzťah, čo môžete vidieť aj na storkách na našom Instagrame. Ďakujeme im aj za to že počas každej nepriaznivej situácie boli stále s nami.” Veľkú radosť z ocenenia mal aj Miroslav Jančuška, majiteľ Konn Foodbaru. “Sme veľmi radi, že naše burgre sú obľúbené nielen priamo v našich prevádzkach, ale že sú aj najčastejšie objednávané zákazníkmi Bolt Food. Burger Klasik patrí dlhodobo k našim top stáliciam, bol to vôbec náš prvý burger, ktorý sme pripravili a jeho tajomstvo spočíva v unikátnom dresingu,” uviedol.

Tohtoročná kampaň prináša navyše aj jeden skvelý dôvod na oslavu, pretože Bolt Food dosiahol hranicu 100 miliónov objednávok na celom svete. Služba bola spustená v roku 2019, momentálne pôsobí v 20 krajinách vo vyše 80 mestách. Počet reštaurácií, ktoré majú záujem byť súčasťou Bolt Food, sa v marci 2023 medziročne zvýšil o 50 %. „Reštauračný sektor prežíval v posledných troch rokoch ťažké časy. Po tom, ako ich zasiahla pandémia, sa majitelia reštaurácií teraz stretávajú s problémami, ktoré im spôsobujú vysoké účty za energie a rastúca inflácia. Spoločnosť Bolt Food čelila týmto výzvam spolu s majiteľmi reštaurácií a poskytla im správne nástroje a riešenia, aby v týchto náročných časoch udržala podnikanie a rast. Ocenenia Zlaté brokolice sú naším poďakovaním za ich odhodlanie, kreativitu a za to, že prostredníctvom aplikácie Bolt Food prinášajú ľuďom radosť z jedla,“ hovorí Jakub Moško, country manager Bolt Food na Slovensku.  

Víťazov vo všetkých kategóriách nájdete v tabuľke nižšie.

Zbožňované miestnymi (celkovo najobľúbenejšia)Quinsboro
Nemôžem prestať (najviac objednávok rovnakého jedla)Konn Foodbar s jedlom Burger Classic
Dopraj si (obľúbená sviatočná reštaurácia)IASAI Food bar
Ľudová voľba (priaznivé ceny)Bagetka na Račku
Obedový obľúbenec (najviac objednávok v čase obeda)Italiana Pizza

Značky: