Spoločnosť Oppo by mala model Find N3 predstaviť iba pre čínsky trh.

Aj preto sa informácie o tomto telefóne môžu zdať málo zaujímavé. Je to však iba do momentu, keď práve očakávaný OnePlus Fold by sa mal stať “globálnou verziou” tohto smartfónu. Aj z tohto titulu sú všetky informácie o Oppo Find N3 veľmi cenné.

Získané informácie sú zaujímavé aj preto, že skladacie zariadenie tohto typu na slovenskom trhu chýba a určite dokáže osloviť veľké množstvo záujemcov. Nás v redakcii oslovila už prvá generácia Oppo Find N, a takisto aj verzia Oppo Find N2 Flip, čiže model Find N3, a následne jeho globálna verzia od OnePlus, môže byť “zásah do čierneho”. Pokým predchádzajúc správa “OnePlus Fold si trúfa aj na Galaxy Z Fold5” naznačila, že Oppo Find N3 bude skutočnou vlajkovou skladacou loďou, tak ďalšie informácie to iba potvrdzujú.

Oppo Find NZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Oppo Find N

Vo výbave tohto telefónu totiž nebude chýbať bezdrôtové nabíjanie, čím sa N3-jka stane prvým Find N modelom s podporou tejto formy nabíjania. Ďalším znakom pripravovanej skladacej vlajkovej lode sú kvalitné fotoaparáty, špičkové displeje a veľká batéria.

Doterajšie správy naznačili, že Oppo Find N3 bude mať väčší 8-palcový vnútorný displej s rozlíšením 2268 × 2440 pixelov a 120 Hz obnovovacou frekvenciou. Vonkajší displej bude mať 6,5-palca. O poriadnu dávku výkonu sa bude starať aktuálny vlajkový čipset Snapdragon 8 Gen 2, ktorý bude doplnený až o 16 GB RAM a až 1 TB úložného priestoru.

OPPO Find N2 FlipZdroj: TOUCHIT.sk
OPPO Find N2 Flip

Batéria skladačky by mala mať kapacitu 4 805 mAh a podporovať 80 W káblové nabíjanie. V prípade očakávanej výbavy fotoaparátov by sa mal objaviť 50 Mpx hlavný fotoaparát so senzorom Sony IMX890, 48 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát so senzorom Sony IMX581 a 32 Mpx periskopový fotoaparát L07D1W22. Vo výbavy sa objavia aj dva selfie fotoaparáty s rozlíšením 32 Mpx.

Oppo Find N3 by sa mal na trhu objaviť už v auguste. To zároveň znamená, že bude uvedený v tesnom závese za skladacími novinkami spoločnosti Samsung – Galaxy Z Fold5 a Z Flip5. V približne rovnakom čase sa očakáva aj uvedenie skladacieho modelu OnePlus Fold.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.