Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nová múdra zásuvka Tapo P110M od spoločnosti TP-Link, popredného dodávateľa sieťových riešení a produktov pre múdru domácnosť, podporuje štandard Matter a zároveň vie sledovať spotrebu energie. Užívatelia tak získajú produkt kompatibilný s rôznymi platformami, ktorý je jednoduchý, užitočný a hlavne dokáže šetriť energiu.

Štandard konektivity Matter zjednocuje komunikáciu medzi zariadeniami inteligentnej domácnosti bez ohľadu na platformu či výrobcu. Produkty v ekosystéme internetu vecí sa tak stávajú prístupnejšie pre ešte viac domácností. Novo je možné v jednej aplikácii ovládať, spravovať či nastavovať produkty bez ohľadu na výrobcu, stačí iba kompatibilita s týmto štandardom. TP-Link sa k protokolu pripojil ako jeden z prvých výrobcov, a to s produktovým radom Tapo.

Múdra Wi-Fi zásuvka Tapo P110M dokáže merať spotrebu pripojených zariadení v reálnom čase. Užívatelia tak získajú komplexnejší prehľad o spotrebe v intuitívnej podobe grafov so znázornením údajov, vrátane možnosti predbežného vyúčtovania za energie. Stačí zadať sadzbu za elektrinu a potom už len sledovať spotrebu jednotlivých pripojených zariadení. Zásuvka tiež dokáže reagovať na limitné hodnoty spotreby energie, ktoré si môže používateľ nastaviť a pri ich dosiahnutí automaticky vypína. Tým je zaistená bezpečnosť domácnosti, rovnako tak ako použitými ohňovzdornými materiálmi spĺňajúcimi normu UL94-V0.

Ďalšiu užitočnú funkciu predstavuje rozvrh pre automatické zapínanie a vypínanie zásuviek. Užívatelia si tak môžu nastaviť podľa svojich denných zvyklostí spúšťanie a vypínanie spotrebičov, čo opäť vedie k šetreniu elektrickej energie. Môže ísť o ohrievače v kúpeľni, zvlhčovače vzduchu, odvlhčovače alebo napríklad kávovary.

Vzdialené ovládanie zásuvky prebieha pomocou voľne dostupnej aplikácie Tapo, ktorú si je možné stiahnuť pre zariadenia s Androidom a iOS od Applu. Odkiaľkoľvek tak je možné okamžite vypínať všetky, alebo len vybrané prístroje. V režime neprítomnosti je tiež možné simulovať prítomnosť vypínaním a zapínaním zariadenia, napríklad televízie tak, aby bol vytvorený dojem, že je niekto doma.

Prostredníctvom asistentov Amazon Alexa, Google Asistent a Apple Siri je ovládanie zásuvky ešte jednoduchšie. Pomocou jednoduchých pokynov môžu používatelia zapínať osvetlenie a ďalšie ľubovoľné zariadenia pripojené do chytrej zásuvky. S viacerými zásuvkami je možné pripravovať rôzne scenáre, ako je napríklad rozsvietenie vybraného osvetlenia a zapnutie radiátora pred príchodom domov.

TP-Link ponúka niekoľko možností, ako šikovnú zásuvku nastaviť. Jednoduché prepojenie s aplikáciou Tapo prebieha prostredníctvom Bluetooth. Zásuvku je tiež možné konfigurovať naskenovaním priloženého kódu pomocou ľubovoľnej aplikácie kompatibilnej so štandardom Matter, napríklad jedným z hlasových asistentov. Potom stačí už len postupovať podľa pokynov v sprievodcovi.

Múdra zásuvka je navrhnutá kompaktne tak, aby po pripojení do siete zaberala čo najmenej miesta. Susedné zásuvky vďaka tomu zostanú prístupné a umožňujú pripojenie ďalších šikovných zásuviek Tapo či bežných spotrebičov.

Kľúčové vlastnosti routera TP-Link Tapo P110M:

• Podpora štandardu Matter

• Monitorovanie spotreby energie

• Vzdialené ovládanie prostredníctvom aplikácie Tapo

• Podpora hlasových asistentov Google Asistent, Amazon Alexa a Apple Siri

• Rozvrhy pre automatické zapínanie a vypínanie spotrebičov

• Režim neprítomnosti na vytvorenie dojmu, že je niekto doma

• Kompaktný dizajn

• Ohňovzdornosť

Bližšie informácie o produktoch nájdete tu:
https://www.tp-link.com/cz/home-networking/smart-plug/tapo-p110m/

Značky: