Platforma Instagram opäť prispeje k bezpečnosti a pohodliu používateľov, nie však príjemným spôsobom.

Sociálna sieť Instagram len nedávno oznámila zmeny, ktoré získa rovnako ako aj služba Facebook. Dôvodom sú nové pravidlá, ktoré prináša spoločnosť Meta, stojaca za oboma sociálnymi sieťami. Tieto pravidlá majú slúžiť na zvýšenie bezpečnosti a pohodlia mladých ľudí na sociálnych sieťach a zároveň na ich ochranu. Okrem väčšieho filtra nevhodného obsahu pre teenagerov teraz však zisťujeme, že nepôjde o jediný nástroj, ktorý Meta zavedie.

Po novom bude Instagram posielať používateľom upozornenie, aby sociálnu sieť opustili. Toto upozornenie bude prichádzať vo večerných hodinách a nebude sa dať deaktivovať. Aj keď teda môže mať dobrý zámer, očakávame, že viacerých bude skôr otravovať ako plniť svoj účel.

Koniec večernému prechádzaniu reels

Aj vy možno zvyknete vo svojom voľnom čase vo večerných hodinách zablúdiť na sociálne siete a prechádzať si príspevok po príspevku. Isto však viete, že tráviť večerné hodiny pred spánkom pri obrazovke nie je úplne najlepšie pre náš spánok a taktiež ani pre zrak. A práve s týmto sa pokúsi zabojovať Meta, aktuálne najmä u mladých ľudí. Teenageri, ktorí sa nachádzajú na sociálnej sieti Instagram, totiž začnú evidovať novú notifikáciu.

Instagram
Instagram

Tá ich bude upozorňovať na to, aby Instagram zavreli a netrávili večer pred obrazovkou smartfónu. Toto upozornenie sa objaví vo chvíli, ak budú používatelia tráviť na Instagrame viac ako 10 minút prechádzaním krátkych videí známych ako reels, prípadne strávia viac ako 10 minút v sekcii správ. Treba však spomenúť, že toto upozornenie sa aktivuje automaticky a nebude možné ho deaktivovať.

Instagram zavádza ochranu len pre mladších

V súčasnosti vieme, že sociálna sieť Instagram sa sústredí najmä na mladšie osoby registrované v platforme. Je však možné, že neskôr podobnú možnosť prinesie aj pre dospelých, pravdepodobne však nie bez možnosti deaktivácie. V súčasnosti sa Meta snaží spraviť zo svojich sociálnych sietí príjemnejšie a bezpečnejšie miesto najmä pre osoby mladšie ako 18 rokov a tiež ich rodičov, ktorí často nemajú prehľad o aktivite svojich detí na sociálnych sieťach. Nové nástroje tak neustále pribúdajú a postupne prechádzajú do platnosti.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.