Google Správy ponúknu funkciu, ktorú poznáme aj z iných četovacích aplikácií.

Určite sa aj vám niekedy stalo, že ste poslali niekomu správu, no nevšimli ste si nejakú chybu, ktorá v tej správe bola. Či už šlo len o gramatickú chybu, alebo ste sa rovno preklikli v klávese a namiesto času stretnutia o 13.00, ste napísali 14.00, určite by ste radi v takej chvíli svoju správu upravili. A práve takúto funkciu už ponúkajú aj známe aplikácie na četovanie ako je napríklad Messenger od Facebooku. Teraz však takáto možnosť upravenia už odoslanej správy smeruje do inej služby, ktorú majú v telefóne takmer všetci používatelia Android smartfónov.

Služba Google Správy je čoraz viac populárnejšou aj vďaka novým funkciám, ktoré prináša taktiež po inšpirovaní sa inými platformami. Postupne sa tak stáva plnohodnotnou platformou na četovanie, ktorú využíva stále väčšie množstvo používateľov.

Funkcia v aplikácii Google Správy bude mať obmedzenia

Je samozrejmosťou, že upravovanie už odoslaných správ musí mať nejaké limity, podmienky či obmedzenia. Nemôžeme sa totiž rozhodnúť, že upravíme týždeň starú správu, aby neprišlo k nedorozumeniam. Preto sa pri funkcii, ktorá príde do aplikácie Google Správy, dozvedáme, že správy bude možné upravovať do 30 minút od ich odoslania. Limity sa pritom líšia v rôznych aplikáciách a taký Messenger od Facebooku umožňuje túto možnosť do 15 minút od odoslania. S rovnakým limitom pred časom prišiel aj WhatsApp, ktorý je pravdepodobne najväčším konkurentom pre Google Správy.

Google Správy umožnia upraviť už odoslané správyZdroj: thespandroid.blogspot.com
Google Správy umožnia upraviť už odoslané správy

Okrem časového limitu pre úpravu bude k dispozícii aj informácia o tom, že správa bola upravená. Po rozkliknutí detailov sa budete môcť pozrieť aj na originálne znenie správy, vďaka čomu neprídete o detaily, ktoré boli v pôvodnej správe. Google týmto prináša podmienky, ktoré budú vyhovovať odosielateľom, ktorí správu odoslali bez nejakej kontroly, no zároveň aj príjemcom, ktorí chcú vidieť, prečo bola správa upravená.

Nová funkcia sa zatiaľ nachádza len v beta verzii aplikácie, nedostanete sa teda k nej pri bežnom používaní služby. Po jej úspešnom testovaní a upravovaní sa však môže dostať k používateľom v blízkej dobe. Nakoniec je potrebné spomenúť, že úpravu správ budete môcť využiť len pri RCS správach, teda s aktívnymi funkciami četu.

Zdroj: thespandroid.blogspot.com, androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.