Huawei predstaví ďalšiu generáciu skladateľného modelu typu Flip.

Informácie o tom, že čínska spoločnosť Huawei plánuje predstaviť nový smartfón ešte pred konferenciou MWC 2024, sa nakoniec potvrdili. Čínsky gigant na sociálnej sieti Weibo potvrdil existenciu nového smartfónu, ktorý získa označenie Huawei Pocket 2. Novinka pritom príde na trh už o pár dní a predstavenie sa teda bude niesť v rámci osláv nového lunárneho roku draka.

Pripravovaný smartfón sa predstaví v Číne, pričom máme aj základné informácie o jeho výbave. Globálne predstavenie telefónu zatiaľ nie je potvrdené, pričom bližšie informácie zrejme zistíme až po čínskom predstavení. Čakať ale dlho nebudeme musieť, keďže predstavenie je naplánované už o pár dní.

Huawei Pocket 2 sa predstaví už vo štvrtok

Začiatok roka zvyčajne sprevádza aj sezóna predstavovania nových smartfónov, ktorá je už v plnom prúde. Po predstavení vlajkových lodí od Samsungu sa čaká aj na ďalších gigantov, ktorí budú predstavovať jeden smartfón za druhým. Významný tak teraz bude dátum 22. február 2024, ktorý si na predstavenie svojich smartfónov vybrali hneď dve veľké spoločnosti. Okrem čínskeho predstavenia modelu Xiaomi 14 Ultra sa tak objaví aj Huawei Pocket 2.

Huawei P50 PocketZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Huawei P50 Pocket

Huawei tak rozšíri svoje portfólio skladateľných smartfónov o ďalší model typu Flip. Tento telefón má poháňať čipset Kirin 9000S, ktorý bolo možné nájsť aj v sérii Mate 60. K čipsetu by sa mala pridať aj vyššia pamäťová konfigurácia, rozpráva sa až o 12 GB RAM. V oblasti výdrže telefónu má čínska spoločnosť nasadiť 4520 mAh batériu, ktorú doplní aj 66 W rýchlonabíjanie. Huawei tak svoj model vybaví takmer tým najlepším, čo má k dispozícii.

Nový model by mal byť k dispozícii v troch atraktívnych farbách, jednou z nich je čierna a potom aj fialová či biela. Čierne a biele prevedenie bude sklenené a vo fialovej pôjde o vegánsku kožu. Medzi ďalšie prednosti smartfónu má patriť aj zvýšená odolnosť voči vode a prachu, ďalej možnosť obojsmernej satelitnej komunikácie a telefón ponúkne aj operačný systém HarmonyOS.

Zdroj: phonearena.com, Huawei (Weibo)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.