Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

HONOR, Qualcomm a GSMA spoločne podporujú umelú inteligenciu zameranú na človeka a zdôrazňujú svoj záväzok k otvorenej spolupráci a súkromiu

Na veľtrhu MWC 2024 v Barcelone vystúpil George Zhao, generálny riaditeľ spoločnosti HONOR Device Co., Ltd., na podnetnej panelovej diskusii spolu s lídrami odboru. Na stretnutí s názvom „Človek na prvom mieste pri vývoji umelej inteligencie: Kľúčové úvahy pri vytváraní umelej inteligencie pre inteligentné zariadenia“ vystúpil na pódium tiež John Hoffman, generálny riaditeľ spoločnosti GSMA Ltd., a Alex Katouzian, generálny riaditeľ skupiny v spoločnosti MCX, Qualcomm Technologies, Inc. Spoločne zdôraznili význam vytvárania zariadení s umelou inteligenciou, ktoré podporujú intuitívny a na človeka zameraný zážitok, a zároveň zaisťujú súkromie užívateľov.

Veríme, že umelá inteligencia prebuduje operačný systém a pretvorí náš budúci zážitok zo smartfónov. HONOR rozvíja našu stratégiu umelej inteligencie tým, že ju integruje do systému MagicOS a všetkých jeho zariadení, čím zabezpečuje zážitok zameraný na človeka, ktorý poteší našich používateľov pri každej interakcii,“ povedal Zhao a zdôraznil záväzok spoločnosti HONOR vyvíjať zariadenia AI navrhnuté s ohľadom na ľudské potreby.

Odborné znalosti spoločnosti HONOR v oblasti používania umelej inteligencie v zariadeniach boli preukázané na MWC uvedením systému MagicOS 8.0, ktorý plne integroval umelú inteligenciu na úrovni platformy a vytvoril tak prvé používateľské rozhranie založené na predvídaní zámerov používateľa. MagicOS 8.0 sa tiež môže pochváliť funkciou Magic Portal, ktorá odporúča používateľom skratky založené na základe ich zámeru, čo im umožňuje bezproblémové prepínanie a prístup k službám medzi aplikáciami jediným stlačením alebo potiahnutím. Podporuje 100 hlavných svetových aplikácií.

HONOR tiež v spolupráci so spoločnosťou Qualcomm, predviedla použitie open-source systému LlaMA 2 na novom HONOR Magic6 Pro, čo demonštruje silu AI aj pri použití v offline režime.

Využívanie otvoreného ekosystému

HONOR je priekopníkom otvoreného ekosystému a pozýva na spoluprácu globálnych partnerov, ako sú Qualcomm a GSMA.

Podporou otvorenej spolupráce vytvárame skúsenosti s umelou inteligenciou v zariadení v prospech používateľov,“ poznamenal Zhao.

Chceme uľahčiť vývoj a inovácie na našich platformách,“ dodal Alex Katouzian zo spoločnosti Qualcomm Technologies. „Spolupráca a otvorený prístup sú pre naše odvetvie vítané a pre spoločnosť Qualcomm je spolupráca s našimi partnermi kľúčová. Veríme, že inovácie a technológie posilnia naše partnerstvo. Pokiaľ budeme môcť pokračovať v inováciách a spolupráci s našimi partnermi, náš potenciál je skutočne neobmedzený.“

John Hoffman z GSMA dodal: „AI je pripravená na revolúciu vo svete a sme nadšení, že spoločnosti ako HONOR a Qualcomm používajú umelú inteligenciu na inováciu svojich inteligentných zariadení, aby zlepšili životy ľudí. GSMA v spolupráci s HONOR tiež predstavila dokument s názvom 6G Terminal Vision, ktorý načrtáva veľkolepú víziu vývoja 6G terminálov v ére AI a vytyčuje smer pre budúci pokrok aj v tomto odvetví.“

Stratégia umelej inteligencie zameraná na človeka

Zhao považuje súčasnú vlnu prelomových objavov v umelej inteligencii za bezprecedentnú a očakáva, že budú mať veľký vplyv na inteligentné zariadenia. Strategickým zameraním spoločnosti HONOR je priniesť umelú inteligenciu do systému MagicOS a predstaviť prvé používateľské rozhranie založené na predvídaní zámerov používateľa, ktoré zahŕňa nové jadro, nové používateľské rozhranie a prepojený ekosystém posilnený umelou inteligenciou, a to naprieč zariadeniami od smartfónov až po osobné počítače. Používatelia tak získajú skúsenosti naprieč zariadeniami, aplikáciami a ekosystémami.

„Umelá inteligencia a veľké jazykové modely (LLM) umožňujú spoločnosti HONOR bezproblémovo integrovať zariadenia s podporou AI, ako sú počítače a smartfóny s umelou inteligenciou, do každodenného života používateľov, porozumieť ich zámerom a predvídať ich potreby,“ povedal George Zhao a dodal, že čím viac používateľov interaguje s týmito zariadeniami, tým viac sa skúsenosti prispôsobujú a sú užitočnejšie.

Alex Katouzian zo spoločnosti Qualcomm Technologies tiež zdôraznil prebiehajúci posun spracovania AI z cloudov na osobné zariadenia vrátane smartfónov a počítačov.

„Lepšou kvantifikáciou alebo zmenšovaním modelov, ako aj spoluprácou s našimi partnermi, ako je HONOR a výrobcovia operačných systémov, budeme môcť využiť tieto cloudové funkcie umelej inteligencie vrátane údajov a presunúť ich viac do zariadení. Potenciál rastu AI v zariadení je prakticky neobmedzený.“

Bezpečnosť: základ umelej inteligencie

„AI nemôže existovať bez základnej bezpečnosti,“ povedal George Zhao a zdôraznil princíp PFAST spoločnosti HONOR pri vývoji AI – súkromie, férovosť a spravodlivosť, zodpovednosť, bezpečnosť a spoľahlivosť, transparentnosť a kontrolovateľnosť.

Vyzývame naše odvetvie,, aby spolupracovalo na riadení AI a zabezpečilo súkromie a bezpečnosť jednotlivých používateľov,“ vyzval Zhao. Technológia HONOR MagicGuard a získané certifikáty ochrany osobných údajov, ako napríklad ePrivacySeal, sú kľúčovými iniciatívami v tomto úsilí.

Formovanie budúcnosti s pomocou 6G a AI

Technológia 6G, poháňaná rýchlym pokrokom v oblasti umelej inteligencie, prinesie fascinujúce možnosti, ale aj zložité výzvy.  HONOR a GSMA vydali na veľtrhu MWC dokument s názvom 6G Terminal Vision. 

Tento výhľadový dokument, ktorý bol pripravený s partnermi China Unicom, China Mobile, China Telecom, Du, Telstra a Inmarsat, načrtáva víziu inteligentného sveta zameraného na človeka formovaného transformačnými schopnosťami 6G a AI. Podrobne opisuje deväť potenciálnych scenárov, päť kľúčových smerov výskumu a štyri typické schopnosti terminálov 6G. Viac informácií o dokumente nájdete tu.

Zavedením tohto dokumentu urobili HONOR a GSMA prvý krok pri hodnotení budúcnosti 6G. HONOR vyzýva partnerov z odvetvia, aby spojili svoje sily, zapojili sa do spoločného výskumu a zjednotili sa na priemyselnom konsenze o 6G termináloch.

Značky: