Posielanie správ bude oveľa zábavnejšie.

V dnešnej dobe si nevieme predstaviť, že by sme čo i len jeden deň strávili bez mobilného telefónu. Aj keď veľa používateľov ho má pri sebe iba tak “pre istotu”, tak je tu aj skupina, ktorá ho nepustí z ruky. Hoci tieto dva tábory sú odlišné, tak v jednej oblasti sa zhodnú. Je ňou posielanie správ, ktoré v prípade, že používate aplikáciu Správy od Google, môže byť čoskoro oveľa zábavnejšie.

Portálu AndroidAuthority sa podarilo získať dôkazy o novej funkcii, ktorá mieri do aplikácie Google Správy. Priamo v tejto aplikácii bolo po rozbore APK súboru odhalených deväť 3D filtrov, ktoré pripomínajú známe filtre z aplikácie Snapchat. Zdroj píše, že používatelia budú môcť tieto filtre použiť na zdieľanie správ s fotografiami a videami a zároveň si vytvoriť zábavného avatara.

Hoci funkcia je stále vo vývoji, tak rozborom inštalačného súboru sa podarilo zistiť, ako by mohla fungovať. Je však potrebné dodať, že hoci sa funkciu podarilo nájsť a aktivovať, tak to ešte neznamená, že sa aj dostane do hlavnej verzie aplikácie. Google ju môže jednoducho zrušiť.

Už na prvý pohľad je pritom vidieť, že novinka pripomína 3D filtre z aplikácie Snapchat, ktorá je (nielen) medzi mladými ľuďmi veľmi obľúbená. Základným princípom týchto filtrov je nanášať 3D šablóny na tvár používateľov, ktoré zároveň kopírujú ich mimiku. Zatiaľ čo niektoré efekty pokrývajú tvár používateľa úplne, iné pridávajú iba doplnky ako klobúk alebo okuliare. 

Nové filtre boli objavené vo verzii aplikácie Google Správy 20240708. Medzi nimi sa nachádza deväť efektov vrátane Zajačika, Okuliarov, Dinosaura, Film Noir, Žiariaceho klobúka, Bežca, Dotykov portrétu, Jahody a Pandy. Je možné, že po vydaní funkcie sa do aplikácie neskôr dostanú aj ďalšie filtre. 

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.