Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Mercedes-Benz získal ocenenie „Najinovatívnejšia prémiová značka“
  • Nová Trieda E sa stáva „Najinovatívnejším modelom“
  • Špeciálne uznanie za inovácie v oblastiach rozhrania a interiéru, konektivity a elektrického pohonu
  • Markus Schäfer: „Odmena za tvrdú prácu a motivácia pre ešte inovatívnejšieho ducha“

Mercedes-Benz podčiarkuje svoje postavenie popredného výrobcu automobilov: Renomované Centrum automobilového manažmentu (Center of Automotive Management, CAM) ocenilo značku s hviezdou na AutomotiveINNOVATIONS Awards 2024 hneď niekoľkokrát. V rámci svojej každoročnej inovačnej štúdie porota udelila značke Mercedes-Benz hlavnú cenu „Najinovatívnejšia prémiová značka“. Odborníci zdôraznili najmä inovácie v oblasti rozhrania a interiéru, konektivity a elektrického pohonu.

Na odborníkov CAM urobila nová Triedou E dojem a udelili jej titul „Najinovatívnejší model“. Trieda E bodovala inováciami v oblasti rozhrania a interiéru a konektivity, predovšetkým superobrazovkou MBUX a telekomunikačným modulom 5G na využívanie digitálnych doplnkov. Okrem toho Trieda E zaujala aj z hľadiska pohonu: Ako hybridná verzia dobíjateľná zo siete má najdlhší elektrický dojazd a najnižšiu spotrebu paliva vo svojom segmente.

Za úspechy v oblasti softvéru získala značka Mercedes-Benz navyše aj ocenenie „Najinovatívnejšia prémiová značka v oblasti infotainmentu a konektivity“. Toto ocenenie završuje trojitý úspech značky Mercedes-Benz.

„Opätovne je značka Mercedes-Benz víťazom v sérii a je tak najinovatívnejším výrobcom spomedzi prémiových značiek. Jasným ťažiskom v roku 2023 bola oblasť rozhrania a interiéru, ale Mercedes ponúka aj niekoľko svetových noviniek na poli hybridných modelov dobíjateľných zo siete.“

Prof. Dr. Stefan Bratzel, riaditeľ Centra automobilového manažmentu (CAM)

„Trojnásobný úspech na AutomotiveINNOVATIONS Awards je odmenou za našu tvrdú prácu a zároveň motiváciou pre ešte inovatívnejšieho ducha. Skutočnosť, že sme boli poctení titulom „Najinovatívnejšia prémiová značka“, naša nová Trieda E titulom „Najinovatívnejší model“ a ocenená bola aj oblasť konektivity, potvrdzuje cestu, ktorú sme si zvolili. Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí vizionárskou silou a inovatívnymi nápadmi posúvajú každý deň individuálnu mobilitu vpred.“

Markus Schäfer, člen predstavenstva Mercedes-Benz Group AG, technický riaditeľ, vývoj a nákup

Od roku 2005 identifikuje Centrum automobilového manažmentu (CAM) v Bergisch Gladbachu v rámci AutomotiveINNOVATIONS Report vynikajúce inovačné úspechy v automobilovom priemysle. Podkladom pre rozhodnutie o udelení ocenení je databáza inovácii CAM. Inovácie automobilových technológií globálnych automobilových spoločností sú systematicky skúmané a vyhodnocované podľa kvantitatívnych a kvalitatívnych kritérií. Tento rok bolo preskúmaných približne 1 000 inovácií, ktoré môžu v podmienkach rastúcej konkurencie poskytnúť rozhodujúcu výhodu zákazníkom na globálnych automobilových trhoch.

Značky: