Ochranné puzdra Spigen sú zároveň zárukou spoľahlivej ochrany.

Prvé zmienky o modeloch Xperia 1 VI a Xperia 5 VI sa objavili už koncom minulého roka. Pokým vlajková Xperia 1 VI bola predstavená v polovici mája, tak o modeli Xperia 5 VI sa hovorilo, že japonská spoločnosť ho nakoniec nepredstaví. To by zároveň znamenalo, že Sony by každý rok ponúkalo už iba jeden vlajkový telefón, ktorým by bol zástupca série Xperia 1 s uhlopriečkou displeja na úrovni 6,5 palca. Nová správa z portálu GSMArena s odvolaním sa na nemeckú “Alzu” naznačuje, že Sony môže tento rok menší vlajkový telefón nakoniec predsa len predstaviť. 

Spigen Rugged Armor puzdro pre Sony Xperia 5 VIZdroj: Alza.dev
Spigen Rugged Armor puzdro pre Sony Xperia 5 VI

Alza.de totižto na svojich stránkach zverejnila ochranné puzdro výrobcu Spigen, ktoré je určené práve pre telefón Xperia 5 VI. Nakoľko puzdrá pochádzajú od renomovanej značky, tak to zároveň zvyšuje šance, že informácie sú pravdivé. Pri puzdrách sa síce nachádza informácia “na objednávku” (termín dodania bude upresnený), avšak to, že rendery Spigen puzdier už existujú tiež naznačuje, že Xperia 5 VI je blízko uvedenia na trh. Rendery zároveň zobrazujú iba zopár malých rozdielov oproti minuloročnej Xperii 5 V.

Jedným z rozdielov, ktorý zaujme na prvý pohľad, je medzigeneračne väčší LED blesk Xperie 5 VI umiestnený medzi fotoaparátmi. Rendery puzdra Spigen Rugged Armor pre Xperiu 5 VI zároveň potvrdzujú, že Sony zostáva aj naďalej verné 3,5 mm jacku pre slúchadlá alebo mikrofón. Oveľa konzervatívnejšie už vyznieva snímač odtlačkov prstov na boku telefónu, nad ktorým sa nachádzajú tlačidlá na reguláciu hlasitosti. Veľkosti displeja a pomery strán sa medzigeneračne nezmenili, čo znamená, že menšia vlajková Xperia nebude nasledovať model Xperia 1 VI.

Ak bude aj Xperia 5 VI kopírovať dátum uvedenia minuloročnej Xperie 5 V, tak na trhu by sa mohla objaviť niekedy v septembri. Nie je však vylúčené, že Sony tento rok prehodnotí svoje plány a s uvedením “kompaktného” vlajkového telefónu sa poponáhľa.

Zdroj: GSMArena, Alza.de

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.