Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Toyota je prvou značkou, ktorá bola dvakrát ocenená titulom Výrobca roka od britského časopisu Autocar. Tohtoročné ocenenie získala za odolnosť, spoľahlivosť, efektivitu hybridných pohonov a vysokú kvalitu automobilov zo všetkých segmentov. Oceňovaná bola aj metóda riadenia značky.

Oceneniam udeleným britským časopisom „Autocar“ predchádza hĺbková analýza mnohých faktorov, a preto sa výsledky hlasovania Autocar Awards tešia veľkému uznaniu po celom svete. Toyota sa po druhýkrát v histórii hlasovania stala výrobcom roka a ako jediná bola v tejto kategórii ocenená viackrát. Predtým bol tento titul udelený značke v roku 2020.

Ocenenie potvrdzuje, ako dobre si značka a jej autá vedú vo všetkých segmentoch trhu. „Toyota sa počíta v každej triede áut. Od malých mestských modelov za dostupné ceny až po skutočné off-roady s klasickým pohonom 4×4. Preto sme vyhlásili Toyotu za výrobcu roka,“ povedal Mark Tisshaw, šéfredaktor magazínu Autocar.

V odôvodnení verdiktu bola zdôraznená neskutočná odolnosť a spoľahlivosť áut. Značka si takú reputáciu vyslúžila výrobou áut, ktoré nezlyhali už desaťročia. Veľký význam mali aj efektívne a moderné hybridné pohony, ktoré sa starajú o nízku spotrebu paliva pri každodennom jazdení. To, čo odlišuje Toyotu od jej konkurentov, je spôsob, akým spoločnosť riadi. „Pracujú tam ľudia na všetkých úrovniach, ktorí rozumejú autám a milujú ich,“ bolo poznamenané.„Autocar je jedným z najuznávanejších automobilových časopisov na svete, takže je pre nás veľkou cťou, že sme boli ocenení ako výrobca roka. Sme vďační a zároveň neskutočne motivovaní pokračovať v zabezpečovaní najvyššej kvality, životnosti a spoľahlivosti našich áut. Dôležité je aj to, aby boli pre vodičov atraktívne. Pri urýchľovaní pokroku smerom k mobilite s nulovými emisiami si stojíme za týmito zásadami. Implementujeme mnohostrannú stratégiu na znižovanie emisií uhlíka a poskytujeme zákazníkom správne riešenia v správnom čase,“ povedal Stuart Sanders, riaditeľ pre komunikáciu a produkt v spoločnosti Toyota (GB).

Značky: