TOP model série Galaxy S25 mení dizajn.

Do predstavenia série Galaxy S25 zostávajú viac ako štyri mesiace, pričom Samsung pre model Ultra pripravuje viaceré dizajnové zmeny. Hoci predchádzajúce správy naznačili zaoblenejší dizajn, než niekoľko predchádzajúcich generácií Galaxy S Ultra, tak nová správa na sociálnej sieti X.com prezrádza, ako presne sa tento dizajn zmení. Leaker Ice Universe zverejnil detaily o displeji, ktoré by mali pri modeli Galaxy S25 Ultra zabezpečiť pohodlnejšie držanie a lepšiu dostupnosť celej plochy displeja.

Samsung k dizajnu aktuálneho modelu Galaxy S24 Ultra dospel postupným vývojom modelov série Galaxy Note cez Galaxy S Ultra, pričom každoročne zmenšoval zakrivenie displejov. Výsledkom je Galaxy S24 Ultra s celkom rovným panelom a extrémne ostrými rohmi, ktoré nemusia byť pre niektorých používateľov príjemné, pretože ich režú do dlane. Pri tomto modeli nie je taktiež najefektívnejšie využitá predná časť zariadenia, pretože nevyužitá plocha okolo displeja je pomerne veľká.

Samsung Galaxy S25 Ultra sa bude pohodlne držať nielen kvôli zaobleným rohomZdroj: IceUniverse
Displej Samsung Galaxy S25 Ultra bude lepšie využívať prednú časť zariadenia

Aj preto by mala verzia Galaxy S25 Ultra prísť nielen s menej ostrým rohmi, ale aj lepším pomerom displeja k telu zariadenia. Pokým Galaxy S24 Ultra má šírku 79 mm, tak z toho je len 72,3 mm použiteľný displej. To znamená, že zvyšných 6,7 mm tvorí nevyužitý priestor okolo neho. V puzdre je samozrejme tento pomer displeja k telu zariadenia ešte citeľnejší. Šírka displeja je zároveň o niečo menšia ako u Galaxy S23 Ultra.

Našťastie model Galaxy S25 Ultra bude úplne iný. Bude mať užšie telo ako Galaxy S24 Ultra a širší displej, čo je po pripočítaní zaoblených rohov priam ideálny dizajn. Rámiky okolo displeja by mali byť dokonca na úrovni rámikov iPhone 15 Pro Max.

Galaxy S25 Ultra renderZdroj: Tekavenue
Možný dizajn Galaxy S25 Ultra

Séria Galaxy S25 s verziou Ultra by mala byť predstavená v januári 2025, avšak nedávne správy naznačili, že zároveň pôjde o poslednú generáciu Galaxy S smartfónov, ktorá bude obsahovať model Ultra. Samsung údajne od série Galaxy S26 začne opäť používať označenie Note.

Zdroj: Ice Universe

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.