Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Rad EH-Q prináša špičkovú technológiu a veľký jasný obraz s uhlopriečkou až 1000 palcov pre vynikajúci zážitok z domácej zábavy.

Spoločnosť Epson predstavila tri nové špičkové profesionálne domáce laserové projektory, ktoré tvoria nový rad špičkových lifestylových projektorov. Rad EH-Q zahŕňa modely EH-QB1000W/B, EH-QL3000W/B a EH-QL7000W/B, pričom každý z nich prináša pôsobivý a živý zážitok v profesionálnej kvalite, ktorý premení akékoľvek miesto od vyhradených priestorov pre médiá až po dobre osvetlené obytné priestory na kino. Či už ide o sledovanie filmov, športových prenosov alebo hranie hier, tento rad prináša špičkovú technológiu a jasný obraz s uhlopriečkou až 1000″ v kompaktnom a ľahko nastaviteľnom prevedení.

Každý projektor využíva pokročilú laserovú technológiu 3LCD, ktorá zabezpečuje obraz v rozlíšení 4K Super Resolution (3 840 × 2 160) s uhlopriečkou až 300 palcov (pri modeli EH-QB1000) a neuveriteľných 1 000 palcov pri vylepšených modeloch EH-QL3000 a EH-QL7000. Projektor EH-QL7000 so svetelným tokom 10 000 lm prináša mimoriadne jasný a pohlcujúci obraz, zatiaľ čo EH-QL3000 má svetelný tok 6000 lm a EH-QB1000 3300 lm. Tieto úrovne jasu poskytujú dokonalý zážitok zo sledovania v rôznych prostrediach bez obmedzenia inštalácie.

Tieto profesionálne projektory pre domácnosť s dynamickým kontrastným pomerom 5 000 000 : 1 pre dobre reprodukované tiene a ešte hlbšie odtiene čiernej ponúkajú taktiež rad pokročilých technológií na vylepšenie obrazu, ako je interpolácia snímok v rozlíšení 4K, ktorá zaručuje hladký obraz, a technológiu Super Resolution na zachovanie detailov v každom zábere.

Nové projektory sú vybavené pokročilými funkciami, ako je dynamické mapovanie odtieňov na zlepšenie kvality obrazu pri každej snímke a v prípade projektorov EH-QB1000 funkciou HDR10+ a v prípade projektorov EH-QL3000 a EH-QL7000 funkciou HDR10 na živšie a vernejšie farby, čo zabezpečuje mimoriadny zážitok pri sledovaní filmov a športových prenosov. Vďaka pripojeniu HDMI 2.1, obnovovaciemu režimu 4K / 120 Hz a režimu Auto Low Latency ponúkajú plynulý herný zážitok, zatiaľ čo veľkolepá kvalita obrazu s veľkým rozmerom projekčnej plochy z nich robí perfektnú voľbu na športové simulácie.

Vylepšené modely EH-QL3000 a EH-QL7000 sú kompatibilné so širokým radom výmenných objektívov a je možné ich jednoducho nakonfigurovať tak, aby poskytovali požadovanú veľkosť obrazu pri optimálnej kvalite v ľubovoľnom mediálnom priestore. K dispozícii je voliteľné príslušenstvo, ako je šošovka s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou a nulovým odsadením, ktorá umožňuje ich diskrétnu inštaláciu, napríklad na stropy. Vymeniteľné objektívy dávajú možnosť ľahko nastaviť projekčnú vzdialenosť a umožniť tak premietanie z rôznych vzdialeností bez toho, aby bolo nutné projektorom hýbať.

Projektory sú kompatibilné so širokou škálou systémov ovládania IP, je možné ich integrovať do existujúcich inštalácií a ponúkajú mnoho ďalších výhod, ako je jednoduché prispôsobenie. Motorizovaný posun objektívu s veľkým rozsahom, motorizovaný zoom a zaostrovanie navyše umožňujú rýchle a jednoduché nastavenie projektorov, zatiaľ čo ich takmer okamžité zahriatie a ochladenie prispievajú k vynikajúcemu pohodliu, energetickej efektivite a dlhej (20 000 hodín) životnosti laseru. Integrovaná podpora Crestron, Control4 a RS232C / káblovej siete LAN navyše znamená, že je možné tento rad projektorov jednoducho integrovať do inteligentnej domácej siete, s ktorou bude zážitok zo sledovania obsahu ešte príjemnejší.

Ben White, produktový manažér pre profesionálne domáce projektory v spoločnosti Epson Europe, uviedol: „Pre Epson predstavuje tento nový rad vzrušujúcu novinku a sme si istí, že všetky tri projektory budú mať obrovský úspech. Dopyt po zábave na veľkých obrazovkách s vysoko kvalitným obrazom vo svetlých obývacích miestnostiach alebo miestnostiach pre médiá nebol nikdy väčší. Tieto profesionálne domáce projektory ponúkajú bezproblémovú integráciu do svetlého prostredia bez kompromisov a sú nabité technológiami a funkciami, vďaka ktorým sú atraktívne pre všetkých fanúšikov filmov, zábavy, športu alebo hier, ktorí hľadajú pohlcujúci zážitok.“

Rad EH-Q bude od 1. októbra k dispozícii u vybraných špecializovaných predajcov i integrátorov domáceho kina a profesionálnych audiovizuálnych zariadení, často ako súčasť kompletnej inštalácie domácich médií.

Odporúčaná maloobchodná cena začína na 5 499 EUR za model EH-QB1000W/B do 13 999 EUR za model EH-QL3000W/B a 22 999 EUR za model EH-QL7000.

Značky: