iOS 18, iPadOS 18, watchOS 11 a macOS Sequoia budú k dispozícii na stiahnutie od 16. septembra.

Apple v júni predstavil nové verzie operačných systémov pre iPhone, iPad, MacBook a Apple Watch na rok 2024. Operačné systémy iOS 18, iPadOS 18, watchOS 11 a macOS Sequoia 15 boli doteraz dostupné iba vo forme testovacích beta verzií pre vývojárov a záujemcov z radu bežných používateľov.

Apple však spoločne s predstavením nových zariadení iPhone 16 a iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max, Apple Watch Series 10 a AirPods 4 oznámil aj dátum vydania finálnych verzií operačných systémov, ktoré budú určené pre širokú verejnosť. Aktualizácie budú dostupné na stiahnutie od 16. septembra od 19.00 slovenského času.

iStores Apple Premium Partner (APP) predajňa v AvioneZdroj: TOUCHIT
Apple zariadenia dostanú veľkú aktualizáciu, dostupná bude už budúci týždeň

Funkcie Apple Intelligence pribudnú neskôr

Novinkám, ktoré tieto operačné systémy prinášajú, sme sa venovali v samostatných článkoch, viď. zoznam nižšie. Ich súčasťou je aj zoznam kompatibilných zariadení:

Dôležitou súčasťou novej generácie operačných systémom budú aj funkcie umelej inteligencie s názvom Apple Intelligence. Tie budú dostupné od verzií iOS 18.1, iPadOS 18.1 a macOS Sequoia 15.1. Ako som už dávnejšie informoval, zatiaľ nie je známe, kedy budú tieto funkcie dostupné v Európe. Rovnako nie je známe, kedy pribudne podpora pre slovenčinu.

Zdroj: Apple, vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit