Prvá várka renderov odhaľuje aj ďalšie detaily.

Samsung má aktuálne plné ruky práce s aktualizovaním vybraných zariadení na najnovšiu verziu rozhrania One UI 6.1.1. Hoci séria Galaxy S24 už aj na Slovensku dostala novú aktualizáciu One UI 6.1 a nie One UI 6.1.1, Samsung stojí pred ešte väčšou výzvou, ktorou je aktualizácia na One UI 7.0. S blížiacim sa koncom roka sa však začínajú objavovať čoraz početnejšie informácie o ďalšej vlajkovej sérii smartfónov, ktorá ponesie označenie Galaxy S25. Novinky tejto série by mali byť uvedené na trh niekedy začiatkom roka 2025. Hoci doteraz o dizajne základných modelov série Galaxy S25 neboli známe takmer žiadne informácie, o modeli Galaxy S25 Ultra sa tradične hovorí o niečo viac.

Informácie o modeloch Galaxy S25 dopĺňa nedávny únik z portálu AndroidHeadline, ktorý viac približuje dizajn modelu Galaxy S25. Ten je navzdory medzigeneračným očakávaniam takmer nezmenený. Už staršie úniky naznačili, že séria Galaxy S25 bude predstavená v januári budúceho roka a na základe únikov sa zdá, že neprinesie žiadne veľké dizajnové zmeny. To naznačujú aj prvé rendery modelu Galaxy S25.

Nová várka obrázkov iba potvrdzuje dizajnový jazyk, ktorý Samsung použil už pri predchádzajúcich generáciách základnej (aj Plus) verzie, ktorý je dva roky bezo zmeny. To znamená, že tvar tela je rovnaký a rozmery sú veľmi podobné, hoci celkovo o niečo menšie. S rozmermi 146,9 × 70,4 × 7,2 mm bude Galaxy S25 o niečo kratší a užší, a tiež o niečo tenší, hoci celkovo pôsobí “povedome”.

Jedinou veľkou medzigeneračnou zmenou, ktorou sa výrobcovia snažia odlíšiť svoje smartfóny aj oproti konkurencii, je usporiadanie troch fotoaparátov s rovnakým textúrovaným dizajnom, ktorý Samsung prvýkrát použil pri modeli Galaxy Z Fold6. Na druhej strane bude stáť model Galaxy S25 Ultra, pri ktorom Samsung plánuje pomerne zásadné dizajnové zmeny, ktoré budú odkazovať na staršie generácie smartfónov Galaxy Note.

Galaxy S25 Ultra na detailných obrázkoch odkrýva svoj dizajnZdroj: AndroidHeadline
Galaxy S25 Ultra na detailných obrázkoch

Pri pripravovanom Galaxy S25 (aj celej sérii) sa očakáva, že bude poháňaný novým čipom Snapdragon 8 Gen 4, čo by malo priniesť výrazné zlepšenie výkonu. Ten bude možné využívať aj pri nových fotoaparátoch, vrátane 50 Mpx fotoaparátu s teleobjektívom, čo by malo zlepšiť kvalitu fotografií a videí. Samsung plánuje integrovať ešte viac funkcií poháňaných AI, ktoré by mali ešte viac zlepšiť používateľský zážitok.

Zdroj: AndroidHeadline

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.