Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Lexus NX dosiahol veľkolepý trhový úspech. S týmto modelom značka debutovala v momentálne najkonkurenčnejšom segmente prémiového trhu a v rebríčkoch predajnosti sa udržala vysoko. Model bol predstavený v roku 2014 a odvtedy sa na cesty po celom svete dostalo 1 501 563 exemplárov oboch generácií tohto unikátneho SUV.

NX je tretí najpredávanejší Lexus v histórii. Najobľúbenejším modelom značky zostáva RX (3,9 milióna predaných vozidiel), ktorý je na trhu od roku 1998. Hranicu 3 miliónov predaných vozidiel prekonala aj limuzína ES, ktorá tento rok oslavuje 35. výročie uvedenia na trh.

Zákazníci si vyberajú hybridy

Už od začiatku sa odlišoval dizajnom, charakteristickými tvarmi a prvkami značky Lexus, ako mriežka chladiča či predné svetlá v tvare písmena L, ale aj širokou ponukou pohonov. V modeli NX debutoval efektívny a inovatívny hybrid a NX 300h bol pre mnohých zákazníkov prvým elektrifikovaným automobilom. S premiérou druhej verzie vozidla sa zvýšila ponuka elektrifikovaných pohonov – okrem klasického hybridu s výkonom 243 k (NX 350h) je SUV dostupné aj ako plug-in hybrid s výkonom 309 k. Vďaka priestrannej trakčnej batérii a efektívnemu pohonu dokáže NX 450h+ prejsť v elektrickom režime až 98 km. NX zaujme svojím komfortom a množstvom vyspelých bezpečnostných systémov Lexus Safety System +3, ktoré sú štandardnou výbavou vozidla.

Do konca júna si zákazníci na celom svete zakúpili 545 802 kusov tohto modelu v elektrifikovaných verziách, čo predstavuje jednu tretinu z celkového predaja tohto modelu. 492 309 vozidiel tvoria klasické hybridy, 51 493 plug-in hybridy dostupné dva roky. Zaujímavosťou je, že od debutu druhej generácie NX predal Lexus vo svete viac hybridov a plug-in hybridov ako áut so spaľovacími motormi.

Slováci obľubujú Lexus

NX patrí medzi veľmi obľúbené modely aj na Slovensku. Za posledné roky sa na našom trhu predalo už takmer 1 100 kusov tohto luxusného SUV.

Až 98 % predaných modelov bolo práve s hybridnou, alebo plug-in hybridnou technológiou.

Lexus NX je na Slovensku dostupný ako hybrid a plug-in hybrid v dvoch variantoch (NX 350h a NX 450h+) a v 11 verziách výbavy – Comfort, Comfort Top, Business, Executive, Executive Plus, Executive Top, Prestige, F Sport, F Sport Top, Luxury, Overtrail.

Cena modelu aktuálne začína na sume 42 700 eur, a ako je pri Lexuse známe, už základná výbava Comfort je bohato vybavená.

Značky: