Vo výbave má aj AI funkcie, ktoré zefektívnia vašu prácu.

ASUS nedávno začal predávať vlajkovú loď medzi spotrebiteľskými notebookmi, model ASUS Zenbook S 14. V redakcii som ho testoval a bol som z neho nadšený. Okrem tenkého a ľahkého šasi a odolného veka, ktoré je vyrobené zo zliatiny keramiky a hliníka, prináša nové procesory Intel Core Ultra Series 2 a tie ponúkajú bezkonkurenčnú výdrž v segmente Windows notebookov.

Faktom je, že nové procesory Intel Core Ultra Series 2 sú z pohľadu bežného používateľa to najlepšie, čo Intel vyrobil za posledných viac ako 10 rokov. Okrem výbornej výdrže batérie prinášajú aj najlepší grafický výkon v rámci integrovaných grafických čipov.

ASUS ExpertBook P5 (P5405)Zdroj: ASUS
ASUS ExpertBook P5 (P5405)

Intel Core Ultra 7 258V, až 32 GB RAM, až 1 TB a extra slot

ASUS Zenbook S 14 je štýlový notebook, avšak niektorí používatelia možnože dajú prednosť matnému nedotykovému displeju a rozšíriteľnému úložisku. Práve tieto funkcie ponúka ďalšia novinka od ASUSu, firemný notebook ASUS ExpertBook P5 (P5405).

Ten má hmotnosť 1,27 kg a hrúbku na úrovni 1,6 cm. Vybavený je 14-palcovým matným IPS displejom s rozlíšením 2560 × 1600 pixelov s pomerom strán 16 : 10. Notebook poháňa nový procesor od Intelu až do Core Ultra 7 258V v kombinácii s až 32 GB RAM typu LPDDR5X a 1 TB úložiskom typu M.2 2280. K dispozícii je voľný slot na úložisko typu M.2 2230.

ExpertBook P5 obsahuje bohatú portovú výbavu, ktorá pozostáva z dvoch USB 3.2 Gen 2 portov, dvoch USB4/Thunderbolt 4 portov, HDMI 2.1 výstupu a 3,5 mm audio jacku. Bezdrôtovú konektivitu zabezpečuje Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.3. Notebook využíva 63 Wh batériu.

ASUS ExpertBook P5 (P5405)Zdroj: ASUS
ASUS ExpertBook P5 (P5405)

Funkcie na zabezpečenie dát a zvýšenie efektivity pomocou AI

Keďže ide o firemný notebook, ASUS ExpertBook P5 ponúka aj viacero technológií a funkcií, ktoré sú zamerané na zvýšenie bezpečnosti dát. K dispozícii sú tiež funkcie ASUS AI ExpertMeet, ktoré sú určené na zefektívnenie práce počas videohovorov či stretnutí (ich prepis, sumarizácia, preklad).

ASUS ExpertBook P5 (P5405) som zatiaľ vo voľnom predaji nevidel, preto neuvádzam jeho cenu. Pokiaľ by vás notebook zaujal a chceli by ste ho kúpiť do firmy, kontaktujte priamo spoločnosť ASUS Slovensko.

Zdroj: ASUS

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit