Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V holandskej centrále spoločnosti BMW Group sa stretlo 160 zamestnancov účtovnej a poradenskej spoločnosti Ernst&Young (EY), aby si v rámci prenájmu prebrali nové služobné automobily. Každý z mladých zamestnancov dostal k dispozícii elektrické vozidlo MINI Cooper Electric vo farbe Melting Silver.

„Sme hrdí, že spoločnosť EY si v Holandsku vybrala práve toto ekologické riešenie firemnej mobility a chceli by sme sa jej poďakovať za dôveru,“ uviedol Carlo Cillessen, obchodný manažér MINI.

Zamestnanci EY s ohľadom na celkovú udržateľnosť cestovali na toto špeciálne podujatie verejnou dopravou. Na neformálnom stretnutí získali podrobné informácie o funkciách a možnostiach ich nového plne elektrického automobilu MINI. Následne noví ambasádori automobilky MINI nasadli do vozidiel značky MINI bez lokálnych emisií a vydali sa na cestu do svojich domov a kancelárií.

„Sme veľmi spokojní s rozšírením vozového parku pre našich mladých zamestnancov,” hovorí Kees Eriks z EY. „Vozidlo MINI Electric dokonale zapadá do našich ambícií udržateľnosti a znižovania emisií CO2 v našej spoločnosti a ponúka zamestnancom atraktívne a ekologické riešenie ich mobility.”

Elektromobily MINI aj v Belgicku a Luxembursku

V roku 2021 sa konzultačná firma Price Waterhouse Coopers (PwC) Belgium zaviazala každé dva roky znížiť emisie zo svojho vozového parku o 20 % s ambíciou nulových emisií do roku 2030. Vďaka nahradeniu 200 naftových vozidiel novými elektrickými automobilmi značky MINI ušetrí spoločnosť 400 ton CO2 ročne.

Počas tohto mesiaca už MINI Belux a PwC Belgium odovzdali svojim 160 novým zamestnancom všetky informácie, aby čo najlepšie využívali svoje nové plne elektrické modely MINI Cooper SE a následne si prebrali kľúče. Do konca roka rozšíri spoločnosť vozový park o 300 elektrifikovaných automobilov značky MINI. PwC Belgium využíva elektrické vozidlá na všetkých funkčných úrovniach spoločnosti a zdvojnásobuje počet elektrických vozidiel vo vozidlovom parku.

Sandy Aers, výkonný riaditeľ PwC Belgium: „Všetky naše investície do udržateľnej mobility tvoria súčasť našej ambície znížiť emisie z našich ciest na 0 gramov CO2. Robíme to vďaka rozpočtom na mobilitu, kanceláriám v blízkosti vlakovej stanice, možnosti prenájmu bicyklov a využívaniu plne elektrických vozidiel. Až 77 % nášho vozového parku tvoria elektrické a elektrifikované vozidlá. Vďaka spolupráci so spoločnosťou BMW Group a novému elektrickému MINI môžeme teraz sprístupniť plne elektrické vozidlá aj pre nových zamestnancov a ušetriť 400 ton CO2 ročne.”

Značky: