Alebo niečo celkom iné.

Spoločnosť Samsung v uplynulých týždňoch vynaložila obrovské množstvo úsilia, aby aktualizovala svoje vybrané zariadenia na najnovšiu verziu One UI 6.1.1 s pokročilými prvkami umelej inteligencie. Aktuálne sa hovorí aj o príprave novej verzie používateľského rozhrania One UI 7. V tomto prípade by malo ísť o najväčšiu aktualizáciu, akú Samsung kedy predstavil. Spoločnosť zároveň potvrdila, že One UI 7 nebude pripravený až do príchodu série Galaxy S25

Samsung sa bude snažiť o niečo dlhšie čakanie na nové One UI 7 s Androidom 15 skrátiť udalosťou, ktorú naplánoval na 21. októbra 2024. Už budúci týždeň má totižto predstaviť nové Galaxy zariadenie, o ktorom sa predpokladá, že by mohlo ísť o bájny najtenší model spadajúci do série Galaxy Z Fold. Spoločnosť oficiálne oznámila, že predstaví nové Galaxy zariadenie, ale jeho názov neprezradila.

Samsung Galaxy Z Fold Special EditionZdroj: AndroidHeadlines
Samsung Galaxy Z Fold Special Edition

Hoci o najtenšom skladateľnom Galaxy smartfóne sa hovorí pomerne dlho, stále nie je jasné, či ponesie názov Galaxy Z Fold Special Edition alebo Galaxy Z Fold6 Special Edition. Uniknutý obrázok však odhalil, že smartfón bude tenší ako štandardný Galaxy Z Fold6.

Špeciálna edícia série Galaxy Z Fold bude mať hrúbku 4,9 mm v rozloženom stave a 10,6 mm v zloženom stave. V každom prípade je isté, že na “rekordné mierynajtenšieho skladateľného smartfónu nezaútočí, avšak v podaní Samsungu pôjde o fantastické hodnoty.

Galaxy Z Fold6
Galaxy Z Fold6

Vo výbave by sa mal nachádzať aj Snapdragonom 8 Gen 3, 200 Mpx hlavný fotoaparát a odolnosť na úrovni IP48. Vonkajší displej bude mať 6,5 palca, pričom hlavný skladateľný displej bude mať až 8 palcov. Keďže do predstavenia Galaxy Z Fold Special Edition zostávajú iba 4 dni, predpokladáme, že za tento krátky čas sa dozvieme niektoré ďalšie detaily nielen o výbave, ale aj dostupnosti tohto smartfónu. 

Doteraz sa však pracuje s teóriou, že tento model bude pravdepodobne dostupný len na dvoch trhoch, ktorými bude Južná Kórea a Čína.

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.