Celkový dojem z používania by mal byť iný.

Samsung počas tohto roka predstavil množstvo špičkových smartfónov a tabletov, avšak už teraz sa môže sústrediť na predstavenie série Galaxy S25, ktorá by mal byť na trh uvedená už začiatkom roka 2025. Dovtedy však bude musieť zapracovať na užívateľskom rozhraní One UI 7 so systémom Android 15, ktorý bude oficiálne predstavený už 15. októbra. Miernym sklamaním môže byť fakt, že Samsung verejnú beta verziu One UI 7 vydá podstatne neskôr. Samsung zároveň počas nedávneho SDC 2024 oznámil, že One UI 7 nebude pripravený až do príchodu série Galaxy S25. Na druhej strane optimisticky vyznieva informácia, že model Galaxy S25 Ultra by mohol tvoriť až polovicu všetkých predajov série Galaxy S25

V súvislosti s novým Galaxy S25 Ultra sa spomína, že zostava fotoaparátov sa aj tentokrát zaobíde bez výrazného zlepšenia hardvéru. Jediným vylepšením prejde ultraširokouhlý fotoaparát so snímačom ISOCELL JN3 a rozlíšením 50 Mpx. Hlavný fotoaparát bude mať tradičných 200 Mpx a ISOCELL HP2, fotoaparát s 3× teleobjektívom bude využívať 10 Mpx Sony IMX754 a 5× periskopický fotoaparát si taktiež zachováva 50 Mpx snímač IMX854.

Galaxy S25 Ultra bude mať fotoaparáty v štýle Galaxy Z Fold6Zdroj: IceUniverse
Galaxy S25 Ultra bude mať fotoaparáty v štýle Galaxy Z Fold6

Zostava fotoaparátov aj napriek týmto malým zmenám na úrovni hardvéru prejde dizajnovými zmenami, ktoré ju prepoja s novým dizajnovým štýlom spoločnosti Samsung. Na prvý pohľad nenápadná zmena sa bude týkať objektívov, ktoré budú lemované tmavým hrubým prstencom.

Ide o rovnaký dizajn, ktorý nedávno priniesol Galaxy Z Fold6. Ten sa zhoduje aj s dizajnom, ktorý bolo možné vidieť aj na renderoch iných modelov série Galaxy S25. Hovorí sa, že objektívy by nemali príliš vyčnievať zo zadnej steny zariadenia, čiže by sa mali dať ľahko dorovnať ochranným puzdrom.

Samsung Galaxy Z Fold6Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy Z Fold6

Hoci dizajn objektívov prejde iba malými zmenami, tak ich rozloženie sa medzigeneračne nezmení. To znamená, že nová generácia telefónov Galaxy S Ultra bude vyzerať takmer rovnako, ako tie predchádzajúce. Galaxy S25 Ultra však prinesie niektoré zásadné zmeny dizajnu, ktoré sa budú týkať zaoblenejších rohov s prísľubom lepšej ergonómie. 

Smartfón Galaxy S25 Ultra by mal byť v konečnom dôsledku užší a ľahší.

Zdroj: IceUniverse

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.