Microsoft zvolal na dnešné dopoludnie (10:00 miestneho času, respektíve 16:00 nášho času) do New Yorku tlačovú konferenciu. Na nej by mal predstaviť mnoho softvérových i hardvérových noviniek. Ktoré konkrétne by to mali byť?

1.Inteligentný bezdrôtový reproduktor ovládaný hlasom

Úhlavní konkurenti už majú na trhu svoje úspešné produkty ovládané hlasovými povelmi. Zariadenia ako Google Home či  Amazon Echo predstavujú budúcnosť v ovládaní inteligentnej domácnosti. Tento fakt si Microsoft uvedomuje a preto údajne predstaví svojho vlastného pomocníka so zabudovanou hlasovou asistentkou Cortana. Ten by mal vedieť okrem zodpovedania rôznych otázok a ovládania bezdrôtovo pripojených spotrebičov aj ukladať a zálohovať vaše multimédiá či pracovné dokumenty.

  1. Surface All-In-One PC

Očakáva sa, že budú predstavené vylepšené tabletové laptopy rady Surface, ktoré majú prísť hlavne s vylepšenými a rýchlejšími procesormi. Hlavnou hviezdou konferencie však má byť all-in-one počítač. Kým Microsoft bežne zvykol používať značku Surface len pre označenie svojich laptopov a tabletov, tentoraz má toto pomenovanie dostať aj výkonný desktop, ktorý si trúfa poraziť aj iMac od Apple. Mal by prísť v dvoch veľkostných prevedeniach, pričom menšia verzia má mať displej vo veľkosti 24 a väčšia 27 palcov. Vyzeral by mať podľa patentovaného konceptu nejak takto:

surface-aio-patent2-0_nowat

  1. 3D a kreativita

Na ocot neostanú ani vylepšenia v softvérovej oblasti. Microsoft kompletne prebudoval svoju populárnu aplikáciu Paint pre Windows 10. Po novom sa bude aplikácia „kamarátiť“ s dotykovými gestami i perom a bude schopná jednoducho vytvárať rozličné 3D objekty. Práve 3D objekty majú byť kľúčovou funkciou s cieľom vytvorenia akéhosi 3D ekosystému naprieč všetkými zariadeniami s operačným systémom Windows 10.

screenshot__4_-0_nowat

  1. HoloLens a Xbox

Neočakáva sa, že bude predstavená nová generácia okuliarov pre virtuálnu a rozšírenú realitu. Microsoft tentoraz zrejme predstaví možnosť vyskladania si vlastného VR headsetu, ktorý má zobrazovať obsah priamo na vašom PC s Windows 10. Z čoho má byť vyskladané a ako presne to bude fungovať? To by nám mal formou ukážok demonštrovať už zajtra. A čo Xbox? Microsoft by sa mal údajne zamerať najmä na užšiu integráciu hernej konzoly so zariadeniami s Windows 10, čiže zdokonalenie relatívnej novinky pod názvom Xbox Play Anywhere.

hololens_3-0_nowat

  1. Windows 10 update

Softvérový gigant plánuje 2 veľké aktualizácie v roku 2017, pričom prvá by mala prísť už v marci. To je už o necelých 6 mesiacov a preto nám zajtra pravdepodobne predstaví niektoré z hlavných vylepšení, ktoré uvoľní začiatkom budúceho roka.

Ak niekto čaká na nejaký nový smartfón, alebo inteligentné fitness hodinky, bude podľa všetkého sklamaný. Takisto na Surface Pro 4 i nový Surface Book si zatiaľ ešte budeme musieť počkať. Pokiaľ chcete konferenciu sledovať online, môžete tak spraviť dnes o 16:00 priamo na webe Microsoftu.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Microsoft o dva týždne ukáže ďalšie Windows inovácie