Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Acronis, celosvetový líder v riešeniach ochrany dát novej generácie, predstavil výsledky svojho lokálneho prieskumu v oblasti zálohovania, ktorý urobil tohto roku v januári a februári medzi lokálnymi partnermi predaja.

Z prieskumu vyplýva, že v súvislosti so stratou dôležitých podnikových dát sa 83 % slovenskými spoločností a organizácií najviac obáva zlyhania svojej techniky. Najčastejšie potrebujú zálohovať fyzické servery, ale rýchlo narastá podiel zálohovania virtualizovanej infraštruktúry.

Kľúčové zistenia z lokálneho prieskumu:

  • Slovenské firmy a organizácie sa v súvislosti so stratou podnikových dát obávajú zlyhania či poškodenia svojej techniky (83 %), neopatrnosti užívateľov (78 %) a malvérových a ransomvérových útokov (61 %);
  • Najčastejšie firmy riešia zálohovanie fyzických serverov (72 %), staníc (51 %), virtualizácie VMware (49 %) a virtualizácie Hyper-V  (44 %);
  • V súčasnosti preferuje lokálne zálohovacie riešenie 88 % firemných zákazníkov, 12 % uprednostňuje cloud;
  • Ako najrizikovejšie trendy tohto roku vnímajú predovšetkým hrozby ransomvéru (77 %) a sociálnych sietí (39 %);

„Iba v roku 2016 ransomvér spôsobil škody v hodnote 1 miliardy dolárov a stal sa v súčasnosti bezpochyby hrozbou číslo jedna,“ povedal Zdeněk Bínek, zodpovedný za predaj riešení Acronis na českom a slovenskom trhu. „Pretože sú útoky stále sofistikovanejšie a napádajú nielen štandardné firemné dáta, ale aj ich zálohy a samotné zálohovacie systémy, bude stále dôležitejšie, aby backup riešení obsahovala aktívnu ochranu proti ransomvéru. Po takýchto riešeniach tohto roku porastie dopyt najviac.”

Spoločnosť Acronis teraz ponúka na slovenskom trhu Acronis True Image 2017 New Generation, najpredávanejšie zálohovacie riešenie určené pre domácnosti a kancelárie, ktoré v sebe obsahuje integrovanú ochranu proti ransomvéru. Pre firmy a organizácie ponúka riešenie Acronis Backup a Acronis Backup Advanced, ktoré je určené pre lokálne a cloudové zálohovanie pracovných staníc, serverov a virtuálnych strojov. Táto ochrana sa bude integrovať v prvej polovici tohto roku.