Netradičné tipy Zľavomatu na darčeky šité na mieru jednotlivým generáciám

Takmer polovica Slovákov nakupuje vianočné darčeky už od novembra, tretina ľudí ich kupuje priebežne počas roka a vyše 18 % opýtaných si všetko necháva na poslednú chvíľu. Tento rok sa budú ľudia na online portáloch nielen inšpirovať pri hľadaní vhodných darčekov, ale ich budú aj viac kupovať v e-shopoch než v kamenných predajniach. Každý druhý Slovák minie na darčeky do 200 eur. Vyplýva to z novembrového online prieskumu najväčšieho inšpiračného portálu na Slovensku Zľavomat.sk.

 Trend potvrdzuje aj Štefan Miho, marketingový riaditeľ Zľavomat.sk, kde nakupujú darčeky najmä ľudia z generácií Y a Z. Tí najviac využívajú online služby na zjednodušenie každodenného života: „Hoci sezóna darčekov začala na Zľavomate gradovať už v priebehu novembra, väčšina našich zákazníkov si vianočné nakupovanie odkladá na posledné dni pred Štedrým dňom. Vlani 23. decembra si ľudia kúpili darčeky na poslednú chvíľu za rekordných 600 – tisíc eur. Výhodou je, že si ľudia môžu darčeky na Zľavomate kupovať v podstate nonstop, stačí len vytlačiť kupón so zvolenou darčekovou tematikou a dať ho pod stromček aj pred vianočnou večerou.“

Počas vianočného obdobia portál denne navštívi 100-tisíc používateľov. Nerozhodných hľadačov darčekov inšpiruje praktický filter darčekov na Zľavomat.sk. Stačí zadať, pre koho je darček, v akom meste obdarovaný žije a aký máte na darček rozpočet.

Tipy na darčeky pre generácie X, Y a Z 

Čo darovať ľuďom z generácie X? (narodení medzi rokmi 1960 – 1980)

Ľudia generácie X zažili aj minulý režim a vedia si vybrať to najlepšie z oboch svetov. Podľa odborníkov je medzi nimi najviac workoholikov, a preto potrebujú relax!!! Ako ich potešíte?

Tajným tipom je lahodné niekoľkochodové jedlo, kvalitné nápoje alebo skvelý wellness.

Čo darovať mileniálom – generácii Y? (narodení medzi rokmi 1980 – 2000)

Generácia mnohých možností, ktorá miluje mobilitu – fyzickú aj tú online. Radi spoznávajú nové veci a milujú sociálne siete. Ako ich zabaviť? Očarúvajú ich nové zážitky (musia byť originálne kvôli fotografiám na sociálnych sieťach :-)) a vychytávky pre ich online fungovanie:

Čo darovať ľuďom z generácie Z? (narodení od 1995 až po 2020)

Zatiaľ prvá generácia, ktorá od narodenia zažila digitalizáciu. Skutočne denne využívajú internet a moderné technológie na zjednodušenie svojho života. Tým trpí ich socializácia, často sa cítia izolovane. Veľmi dbajú na ochranu životného prostredia.

Aké darčeky im pomôžu? Netradičné zážitky a eko&bio vecičky:

Darčeky, ktoré potešia všetky generácie:

 

 

Značky: