Mobilná aplikácia IKEA je už v plnej prevádzke a dá sa s ňou dobre využiť aj virtuálna realita. Teda si môžete vybraný produkt z produkcie IKEA umiestniť priamo u vás doma a rozhodnúť sa, či je to naozaj ono.

AplikaciaIKEA-03

Aplikácia Katalóg IKEA prináša možnosť prezrieť si samotný katalóg alebo nájsť polohu obchodného domu IKEA, ale nás zaujíma predovšetkým možnosť Umiestniť nábytok do miestnosti.

AplikaciaIKEA-04

Voči minulosti je tu zmena pri umiestňovaní nábytku do vlastného priestoru v tom, že aplikácia IKEA nevyhnutne nepotrebuje na túto úlohu, aby ste mali poruke nový katalóg IKEA. Pokiaľ ho však máte, je to super, lebo v tomto prípade máte objekty, ktoré umiestňujete do vášho priestoru v originálnej veľkosti, a teda sa môžete spoľahnúť, že sa vám vybraný produkt zmestí.

AplikaciaIKEA-01

V prípade, že papierový katalóg nemáte, stále si môžete umiestňovať kusy IKEA nábytku do svojho bytu, na ich veľkosť vo virtuálnej realite sa však nemôžete spoľahnúť.

AplikaciaIKEA-02

S takto umiestneným nábytkom môžete ďalej manipulovať – môžete ho napr. otáčať alebo premiestňovať v rámci miestnosti. Ak ste nepoužili papierový katalóg, sami nastavujete aj jeho veľkosť v objekte, čo ale neznamená, že by ste v predajni IKEA nábytok takejto veľkosti aj reálne mohli zakúpiť.

AplikaciaIKEA-09

Treba ešte povedať, že aplikácia IKEA je výpočtovo aj internetovo naozaj náročná, náš Galaxy S7 a poriadne rozhorúčil pri zobrazovaní virtuálnej reality.

Aplikáciu vám určite odporúčame vyskúšať.

Viac k téme nový katalóg IKEA: 

Prichádza nový katalóg IKEA, papierový ako aj pre vaše smartfóny

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.