Dlhodobý spánok trochu zdržuje, hoci šetrí batériu.

Poznáte to sami, necháte notebook nečinný a prepne sa do vypnutého stavu. Špecificky do režimu dlhodobého spánku. Ak ale počítač používate počas dňa aj v režime z batérie a je tu krátky interval, následne sa vám vlastne vypína.

Všetky údaje sa zachovajú a notebook nabehne presne tak, ako ste ho nechali. Problém ale je, že musíte niekoľko desiatok sekúnd čakať, kým nabootuje a obnoví systém do pôvodného stavu.

Ako na to?

Treba predĺžiť interval medzi úsporným režimom a režimom dlhodobého spánku. Otvorte si Ovládací panel – Hardvér a zvukMožnosti napájania. Tu si treba požadovanú funkciu nastaviť pre každý profil samostatne.

Môžete tu mať profil od výrobcu, nazvaný napríklad Dell ak máte notebook tejto značky a štandardne tu býva režim Vyvážený. Kto sa prepína medzi profilmi, treba ich nastaviť samostatne a to nielen v rámci tejto funkcie ale všetkých nastavení, ktoré ponúkajú.

Kliknite na Zmeniť nastavenia plánu – Zmeniť rozšírené nastavenia napájania. V novo otvorenom okne je položka Uspať. Rozbaľte ju a vo vetve Prejsť na dlhodobý spánok po si vyberte vami zvolený čas.

dlhodoby spanok windows

Prečítajte si aj:

Windows 10: Ako vrátiť panel Nastavenia do pôvodného stavu?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.