One UI 6.1 nepriniesol len očakávané AI funkcie do starších smartfónov.

Fanúšikovia a používatelia starších generácií smartfónov od Samsungu na ňu dlho čakali. Aktualizácia na One UI 6.1 so sebou prináša nové funkcie umelej inteligencie, čo je dôvodom toho, že mnohí vôbec nečakali, kým si ju nainštalovali. Okrem toho, že prináša skutočne očakávané novinky a robí zo smartfónov ešte inteligentnejšie zariadenia však spôsobuje aj viaceré problémy. Nedávno sme vás totiž informovali o tom, že používatelia po aktualizácii zaznamenali problémy s dotykom displeja, ktorý jednoducho reagoval až na opakovaný príkaz.

Problémy sa týkajú aj snímačov odtlačkov prstov pod displejom najmä v sérii Galaxy S23, kedy odomknutie telefónu prebehne až na druhý pokus. Pri prvom sa totiž snímač ako keby reštartuje a bez akejkoľvek chybovej hlášky telefón neodomkne. Teraz sa však používatelia skladateľných smartfónov sťažujú na slabšiu výdrž batérie, ktorá prichádza až po aktualizácii.

One UI 6.1 spôsobuje rýchlejšie vybíjanie batérie

Modelový rad skladateľných smartfónov z minulého roka si získal veľkú pozornosť fanúšikov. Smartfóny Samsung Galaxy Z Fold5 a Galaxy Z Flip5 priniesli vylepšenia, ktoré inšpirovali aj používateľov klasických smartfónov prejsť na skladateľný model. Majitelia týchto smartfónov však po aktualizácii na One UI 6.1 hlásia problémy s vybíjaním batérie. Aktualizácia spôsobila, že sa im telefón vybíja rýchlo aj pri nečinnosti, o čom informovali aj na používateľských fórach.

Zdroj: Touchit.sk

Jeden z používateľov informuje, že aj po vykonaní opatrení ako optimalizácia aplikácií či 60 Hz obnovovacia frekvencia displeja registruje vybíjanie smartfónu o 1 % približne každé 2 až 3 minúty. Túto hodnotu pritom uvádza pri nečinnosti telefónu, teda v stave, kedy ho nevyužíva. Problémom sú tak zrejme procesy na pozadí, za čím stojí práve systém. Iný používateľ na fóre Reddit uvádza, že najväčším konzumentom batérie je práve System UI, ktoré rapídne vybíja batériu.

Samsung zvyčajne tieto problémy rieši ďalšou aktualizáciou. Ak teda aj vy vo vašom modeli Galaxy Z Fold5 či Galaxy Z Flip5 evidujete rýchlejšie vybíjanie batérie, pravdepodobne by ste si mali počkať na aktualizáciu. Keď vám teda príde nasledujúca záplata problému, nemali by ste ju odkladať. Hlásenia o probléme s vybíjaním batérie sú však početné. Neznamená to ale, že by všetci používatelia týchto smartfónov po aktualizácii na One UI 6.1 mali evidovať rýchlejšie vybíjanie batérie.

Zdroj: sammobile.com, Reddit, Samsung Community

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.