Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V posledných rokoch bolo vo viac ako 7 100 školách po celom svete nainštalovaných viac ako 64 000 zariadení Zyxel, ktoré poskytujú spoľahlivý a jednoduchý prístup k digitálnemu vzdelávaniu pre študentov, učiteľov a ostatných zamestnancov školy.

Spoločnosť Zyxel Networks, ktorá zaujíma vedúce postavenie na trhu bezpečných sieťových riešení využívajúcich prednosti cloudu, pomohla v priebehu posledných rokov miliónom študentov využívať výhody digitálneho vzdelávania. Či už ide o základné a stredné školy, prestížne univerzity alebo napríklad špecializované zdravotnícke a letecké školy, sieťové riešenia značky Zyxel umožňujú pedagógom používať inovatívne výukové technológie, a tým zlepšovať vzdelávanie, prehlbovať angažovanosť študentov a dosahovať väčšie úspechy.

Digitálne vzdelávanie postupne mení výukové metódy. Stále bežnejšie používanie notebookov, chytrých tabúľ a online vzdelávacích platforiem, ku ktorému prispel obrovský rozmach vzdelávacích technológií po konci pandémie, priniesol do sveta vzdelávania nielen nové príležitosti, ale aj výzvy. Väčší počet pripojených zariadení totiž znamená zvýšené nároky na školské siete.

Bezproblémové a škálovateľné riešenie

Väčšina učiteľov, študentov a rodičov je veľmi dobre oboznámená s používaním pripojených zariadení. To isté však prirodzene neplatí, pokiaľ ide o budovanie a prevádzku vysoko výkonnej siete. Dokonca aj učitelia informatiky sa môžu dostať do problémov, keď majú za úlohu vytvoriť a udržiavať počítačovú sieť vhodnú pre tisíc a viac používateľov.

Našťastie sú tu výkonné, intuitívne a škálovateľné riešenia od spoločnosti Zyxel, ako napr. cloudová platforma Nebula, ktorá školám a dodávateľom vzdelávacích technológií umožňuje bezproblémové pripojenie zariadení k sieti. Od svojho uvedenia na trh si toto riešenie získalo dôveru študentov a pedagógov po celom svete.

V bezkonkurenčne širokej ponuke produktov značky Zyxel, ktoré podporujú správu pomocou cloudovej platformy Nebula, nájdete viac ako 80 rôznych sieťových zariadení vrátane prístupových bodov štandardu WiFi 6/6E, multigigabitových L3/L2/desktopových prepínačov, brán a 5G mobilných routerov. Tieto zariadenia je možné bez problémov spustiť v priebehu niekoľkých málo minút a centrálne spravovať v cloude Nebula. A pokiaľ potrebujete s niečím pomôcť, je vždy k dispozícii oceňovaná zákaznícka podpora od spoločnosti Zyxel poskytovaná v lokálnom jazyku.

„Veľmi nás teší, že naše sieťové riešenia pomáhajú rozvíjať lepšie modely vzdelávania a inovatívne výukové metódy,,“ poznamenáva Radek Hofman, Channel Sales Manager CZ/SK v spoločnosti Zyxel. „V poslednom období rastie predaj našich sieťových produktov školám v niektorých krajinách dvojciferným tempom. Vďačíme za to našim špecializovaným sieťovým riešeniam, ktoré už zmenili spôsob výučby na tisíckach škôl. Máme veľkú radosť z popularity značky Zyxel medzi vzdelávacími inštitúciami a tešíme sa, že doterajšie úspechy v nasledujúcich mesiacoch ďalej rozšírime.“.“

Náhrada nevyhovujúcej WiFi infraštruktúry v pražskom Gymnáziu pri Libenskom zámku

Príklady inštalácií produktov Zyxel v školách možno nájsť aj v Českej republike a na Slovensku.  V jednom z najstarších a zároveň najväčších gymnázií v Prahe prestala infraštruktúra bezdrôtovej siete, založená na prvkoch amerického výrobcu, spĺňať požiadavky na kapacitu a spoľahlivé pokrytie WiFi signálom celého členitého priestoru budovy.

Úplne nová infraštruktúra siete WiFi pozostávajúca z prístupových bodov Zyxel, umiestnených podľa profesionálneho návrhu pokrytia WiFi od spoločnosti Zyxel, spĺňa všetky požiadavky na výkon, dostupnosť a prenosovú rýchlosť. Kapacita siete umožňuje pripojenie veľkého počtu koncových zariadení, ktoré používajú učitelia, študenti a ďalší zamestnanci, vrátane možnosti definovania pravidiel pre pripojenie jednotlivých zariadení a podrobného zaznamenávania ich sieťových aktivít. Vďaka novej infraštruktúre môže škola využívať najnovšie metódy výučby, a to prezenčné aj dištančné, a zabezpečuje dostupnosť dištančného vzdelávania a webinárov pre pedagógov.

Celá sieť je centrálne spravovaná prostredníctvom cloudovej platformy Nebula, čo výrazne uľahčuje správu siete na úrovni jednotlivých sieťových prvkov a zjednodušuje inštaláciu nových zariadení sieťovej infraštruktúry a ich prípadnú výmenu. Vďaka cloudu Nebula možno celú sieť gymnázia monitorovať a spravovať na diaľku prostredníctvom internetu, webového rozhrania alebo mobilnej aplikácie. 

Čo k celému projektu hovorí riaditeľ školy, RNDr. František Kosina, a taktiež Ing. Pavel Čeřovský, konateľ spoločnosti NWS s.r.o., ktorá projekt realizovala, si môžete vypočuť v krátkom videu.

Značky: