Spoločnosť Amazon predstavila nové zariadenie, ktoré má podobné funkcie ako Echo a nechýba mu ani virtuálna asistentka Alexa

Dash Wand má pomáhať v domácnosti, ideálne v kuchyni, pričom má viacero zaujímavých funkcií a moderný dizajn. Plastové vyhotovenie v bielo-čiernej kombinácii je elegantné a pristane ku každej chladničke. Tam predsa patrí, pričom ho pripevníte veľmi jednoducho, nakoľko má integrovaný magnet. V jednoduchom ponímaní je to taká zaujímavá magnetka, s ktorou môžete pokecať.Amazon Dash Wand disponuje Wi-Fi modulom, mikrofónom, reproduktorom a tromi ovládacími tlačidlami. Zaujímavosťou je skener čiarových a QR kódov v spodnej časti. Ten umožní skenovať kódy z potravín vo vašej chladničke, pričom si ich ukladá do systému a následne si môžete jednotlivé potraviny online objednať z e-shopu Amazon Fresh. Samozrejmosťou je aj objednávanie rôznych zariadení a potrieb do domácnosti, ale iba z e-shopu Amazonu.

Dash Wand vám poradí aj v tom, čo z konkrétnych potravín uvariť, resp. čo treba dokúpiť. Taktiež vám pomôže vyhľadať reštaurácie alebo odpovie na rôznorodé otázky, to všetko iba hlasovými príkazmi. Novinka je ochudobneným súrodencom Amazon Echo, ale naopak ponúkne aj niečo navyše (skener). Jediná nevýhoda je, že u nás je toto zariadenie (zatiaľ) nepoužiteľné.

„Inteligentná magnetka“ bude k dispozícii pre používateľov služby Amazon Prime v USA za cenu 20 dolárov. Avšak, po objednaní tohto zariadenia dostanú predplatitelia svojich 20 dolárov späť. Tie sa im vrátia na Amazon účet a budú ich môcť použiť na nákup niečoho iného, samozrejme, z Amazonu. Rafinovaný cashback, ale poteší.

Dodajme, že ak si zákazník novinku zakúpi, získa aj bezplatnú 90-dňovú skúšobnú verziu služby Amazon Fresh, ktorá je dodávateľom potravín (niečo podobné ako Tesco potraviny domov). Neodpustím si dodatok, že stále a vytrvalo čakáme na integráciu slovenskej lokalizácie do produktov od Amazonu. Ste na tom podobne?

Zdroj: www.theverge.com

Mohlo by vás zaujímať:

Amazon Echo umožní blokovať prichádzajúce hovory a správy

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE