Tie, ktoré reálne uzreli svetlo sveta a za niečo stoja.

Podporovanie projektov na Kickstarteri je rizikové hobby. Nikto vám negarantuje, že prezentovaný produkt sa skutočne podarí dokončiť a ani to, že výsledok bude podľa vašich predstáv alebo minimálne spĺňať prezentovanú víziu. Na každý neúspešný projekt, ktorý používatelia podporia tisíckami dolárov (a peniaze utopia v kanáli), však pripadá minimálne jedna kampaň, ktorá skončí úspechom. Možnože produkt mešká, ale eventuálne sa dostane na trh a ľudia sú spokojní. A niektoré z projektov sú dokonca výborné. Napríklad hodinky Pebble.

Mnohé projekty však majú problém naviazať na raketový štart biznisu a uspieť na trhu. Internetový obchod Amazon preto v spolupráci s portálom Kickstarter otvoril novú sekciu, ktorá obsahuje iba produkty, ktoré vznikli na tomto crowdfundingovom webe. Používatelia si teda môžu pozrieť stovky dokončených projektov, ktoré sú zoradené podľa jednotlivých kategórií.

Do pozornosti dávame najmä elektroniku. Tejto sekcii dominuje Oculus Rift alebo spomínané Pebble hodinky, ktoré si dnes kúpite za ešte nižšiu cenu, než tomu bolo v dobe ich predstavenia na Kickstarteri. Je to logické, hodinky sú na trhu rok a to sa muselo prejaviť aj na poklese ceny.

Otvorenie nového obchodu na Amazone chválime, používatelia vďaka nemu získajú ľahší prístup k úspešným produktom. Niekedy je totiž rozumnejšie projekt na Kickstarteri nepodporovať – ak nechcete ísť do rizika, ale radšej si ho kúpiť v obchode a získať tak ochranu spotrebiteľa. Samozrejme, produkt bez podpory používateľov nevznikne, ale ak má kampaň vyzbieraných 300% žiadanej sumy a vy pochybujete, rozumnejšie je počkať. Kickstarter obchod na Amazone hľadanie úspešných produktov určite zjednoduší.

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

Technologické podvody na Kickstarteri

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit